Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Τρίτη 10 Σεπτεμβρίου 2019

Με ευλάβεια τίμησαν και φέτος την Παναγία στις Λιθίνες οι πιστοί.

Το απόγευμα του Σαββάτου 7 Σεπτεμβρίου 2019 ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κύριλλος χοροστάτησε κατά την ακολουθία του μεγάλου πανηγυρικού Εσπερινού της εορτής του Γενεσίου της Θεοτόκου στον πανηγυρίζοντα κατάγραφο μεταβυζαντινό Ιερό Ναό των Λιθινών Σητείας, όπου φυλάσσεται η θαυματουργός εικόνα της Παναγίας της Λιθινιώτισσας, στον τύπο της Οδηγήτριας, κειμήλιο ανεκτίμητης αξίας του 14ου αι.

Εντυπωσιακή ήταν η προσέλευση των πιστών από τις Επαρχίες της Σητείας και της Ιεράπετρας καθ᾽ όλη τη διάρκεια του Εσπερινού, αλλά και κατά τη διάρκεια της Αγρυπνίας, οι οποίοι με ιδιαίτερη ευλάβεια και κατάνυξη κατασπάσθηκαν την ιερά και θαυματουργό εικόνα της Θεοτόκου εκπληρώνοντας κάποιο τάμα τους και εκζήτησαν την βοήθεια και την προστασία της.
Μετά την ευλόγηση των άρτων, ο Σεβ. κ. Κύριλλος κήρυξε τον θείο λόγο και ανέλυσε θεολογικά τη σημασία της εορτής του Γενεσίου της Θεομήτορος και της εκπληρώσεως από τον Θεό του αιτήματος των Θεοπατόρων γονέων της Ιωακείμ και Άννης να τους χαρίσει την Παναγία και να μηνύσει σε όλη την οικουμένη την χαρά της απολυτρώσεως όλης της ανθρωπότητας με την ενσάρκωση του Θεανθρώπου Κυρίου.
Ακολούθησε η καθιερωμένη λιτάνευση της εικόνος στους κεντρικούς δρόμους του χωριού, υπό τους ήχους της Φιλαρμονικής του Δήμου Σητείας.
Στην ακολουθία συμμετείχαν ο Ηγούμενος της Μονής Καψά Αρχιμ. Μεθόδιος Περάκης και Εφημέριοι της περιοχής.
Στο αναλόγιο τους ύμνους της εορτής απέδωσε θαυμάσια ο Δ/ντής της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Μητροπόλεως Πρωτοψάλτης κ. Ιωάννης Αρώνης και η συνοδεία του, ενώ ο Πρόεδρος της Ε.Δ.Ε.Α.Κ. Σητείας κ. Γιάννης Δασκαλάκης και τα Μέλη της Εθελοντικής Οργάνωσης είχαν με υποδειγματικό ζήλο την φροντίδα της διευκόλυνσης των πιστών κατά το προσκύνημά τους.