Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Κυριακή 15 Σεπτεμβρίου 2019

Πανηγυρικός Εσπερινός στην Ιερά Μονή Αγίου Βησσαρίωνος Δουσίκου.

dsc09999 resized 1024Με Mοναστική Κατάνυξη και Μεγαλοπρέπεια ξεκίνησαν και φέτος οι εορταστικές εκδηλώσεις με αφορμή την Πανήγυρη της Ιεράς Μονής του Αγίου Βησσαρίωνος Δουσίκου που βρίσκεται στην Πύλη Τρικάλων.
Στις φετινές Θρησκευτικές εκδηλώσεις της Μονής, παρευρέθηκαν, ευγενώς προσκληθέντες από τον Σεπτό μας Ποιμενάρχη κ. Χρυσόστομο, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πειραιώς κ. Σεραφείμ και ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ναζαρέτ κ. Κυριακός.

Το εσπέρας της 14ης Σεπτεμβρίου 2019 με τη δέουσα θρησκευτική κατάνυξη και μεγαλοπρέπεια υποδέχθηκαν έμπροσθεν της Ιεράς Μονής τεμάχιο του Τιμίου και Ζωοποιού Σταυρού εκ του κειμηλιαρχείου του Παναγίου Τάφου ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πειραιώς κ. Σεραφείμ μαζί με το Σεπτό Ποιμενάρχη κ. Χρυσόστομο. Τον Τίμιο Σταυρό μετέφερε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ναζαρέτ κ. Κυριακός.
Κατά την ακολουθία του Πανηγυρικού Εσπερινού, Χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πειραιώς κ. Σεραφείμ, και συγχοροστάτησαν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ναζαρέτ κ. Κυριακός και ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Τρίκκης και Σταγών κ. Χρυσόστομος, πλαισιωμένοι από ιερείς της Μητροπόλεως, αλλά και από πλήθος προσκυνητών που επισκέφτηκαν την Ιερά Μονή για να λάβουν την Ευλογία του Πολιούχου μας Αγίου.
Μετά το πέρας του Εσπερινού στον προαύλιο χώρο της Ιεράς Μονής, ακολούθησε η ακολουθία της Αρτοκλασίας από τους τρείς Ιεράρχες, ενώ ο Σεπτός μας Ποιμενάρχης κ. Χρυσόστομος στην σύντομη προσλαλιά του ευχαρίστησε οφειλετικώς και με άπειρη ευγνωμοσύνη τον Μακαριώτατο Πατριάρχη Ιεροσολύμων κ. Θεόφιλο, ο οποίος παρείχε την πατριαρχική αυτού ευλογία και άδεια, ώστε να βρίσκεται ο Τίμιος Σταυρός στην Ιερά Μητρόπολη Τρίκκης και Σταγών.
Ευχαρίστησε δε και τους Αγίους Αρχιερείς που ήρθαν και λάμπρυναν την Πανήγυρη αυτή της Ιεράς Μονής Δουσίκου με την παρουσία τους.
Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πειραιώς κ. Σεραφείμ με το μεστό του λόγο ανέλυσε χαρακτηριστικές στιγμές από τον βίο του Αγίου Βησσαρίωνος και τα παραδείγματα που δίνει σήμερα ο Άγιος σε όλους τους Έλληνες και όχι μόνο.