Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Κυριακή 15 Σεπτεμβρίου 2019

Η Πανήγυρις της Ιεράς Μονής Αγίου Βησσαρίωνος Δουσίκου.

Η Αγία μας Εκκλησία την 15η Σεπτεμβρίου εκάστου έτους τιμά και γεραίρει υπερβαλλόντως τον Άγιο Βησσαρίωνα, Αρχιεπίσκοπο Λαρίσης τον και Κτήτορα της ομωνύμου Ιεράς Μονής στο Δούσικο Τρικάλων. Στην Ιερά μας Μητρόπολη, πέραν του Προσκυνηματικού Ναού στην πόλη των Τρικάλων, η τιμή αυτή κορυφώνεται στην ιστορική Μονή του Αγίου, η Πανήγυρις της οποίας συγκεντρώνει εκατοντάδες πιστούς και φιλεόρτους επισκέπτες της επαρχίας Τρικάλων, αλλά και από την Αμφιλοχία και αλλαχού.

Την κυριώνυμο ημέρα πραγματοποιήθηκε τρισαρχιερατική Πανηγυρική Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πειραιώς κ. Σεραφείμ και συλλειτουργούντων του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Λαρίσης και Τύρναβου κ. Ιερωνύμου και του Σεπτού μας Ποιμενάρχου κ. Χρυσοστόμου, ενώ στο Ιερό Βήμα παρέστη συμπροσευχόμενος ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αυλώνος κ. Χριστόδουλος.
Μετά το πέρας της Πανηγυρικής Λειτουργίας, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πειραιώς κ. Σεραφείμ, πραγματοποιήθηκε πέριξ της Ιεράς Μονής η Ιερά Λιτάνευσις της Θαυματουργού Κάρας του Αγίου. Στον προαύλιο χώρο της Ιεράς Μονής, ακολούθησε η ακολουθία της Αρτοκλασίας και του υψώματος του Αγίου Βησσαρίωνος από τους τρείς Ιεράρχες, ενώ το Θείο Λόγο Κήρυξε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαρίσης και Τύρναβου κ. Ιερώνυμος ο οποίος αναφέρθηκε στις μεγάλες αρετές του Αγίου Βησσαρίωνος στα δύσκολα χρόνια της σκλαβιάς και στο μεγάλο έργο που άφησε παρακαταθήκη όχι μόνο στην Ιερά Μονή του, αλλά και σε ολόκληρη τη Θεσσαλία, την Ήπειρο και αλλαχού.
Ο Σεπτός μας Ποιμενάρχης κ. Χρυσόστομος στην σύντομη προσλαλιά του ευχαρίστησε οφειλετικώς τους Αγίους Αρχιερείς που ήρθαν και λάμπρυναν την Πανήγυρη αυτή της Ιεράς Μονής Δουσίκου με την παρουσία τους. Ευχήθηκε δε ταχεία ανάρρωση στον Καθηγούμενο Αρχιμ. Ιγνάτιο Πούτο ώστε να συνεχίσει να καθοδηγεί την πνευματική μάνδρα της Ιεράς Μονής του Αγίου Βησσαρίωνος.
Στο τέλος προσφέρθηκε μοναστηριακό κέρασμα προς όλους τους παρευρισκομένους.