Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.

..

..
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Σάββατο 17 Αυγούστου 2019

Οι Τρεις Στάσεις των Εγκωμίων και η Λιτάνευση του Επιταφίου της Υπεραγίας Θεοτόκου στη πόλη της Λευκάδος.

Το απόγευμα της μεγάλης Θεομητορικής εορτής της Κοιμήσεως της Υπεραγίας Θεοτόκου, Πέμπτης, 15 Αυγούστου 2019 και ώρα 8:00 μ.μ. εψάλη στον Ιερό Ενοριακό Ναό Γενεσίου Θεοτόκου (Παναγίας των Ξένων) Λευκάδος η Ιερά Παράκληση της Παναγία μας, με την συμμετοχή των κληρικών της Αρχιερατικής Περιφέρειας πόλεως Λευκάδος.
Στη συνέχεια ο κλήρος της νήσου και ο ευσεβής λαός αφού έψαλαν τις τρεις στάσεις των Εγκωμίων της Παναγίας μας ενώπιον του Ιερού Κουβουκλίου, περιέφεραν τον Επιτάφιο στους δρόμους της πόλης με την συνοδεία της Φιλαρμονικής. Πρώτη στάση ο Οίκος Πρόνοιας (Γηροκομείο) της Ιεράς μας Μητροπόλεως. Στην συνέχεια η ιερά πομπή ακολούθησε κατά μήκος τον κεντρικό πεζόδρομο καταλήγοντας έμπροσθεν του Ι. Προσκυνηματικού Ναού Αγίου Σπυρίδωνος όπου κι έγινε εκτενής δέηση. Την παρουσία τους έδωσαν μεταξύ άλλων ο Βουλευτής Λευκάδας κ. Αθανάσιος Καββαδάς, ο νέος Δήμαρχος Λευκάδας κ. Χαράλαμπος Καλός καθώς και εκπρόσωποι των στρατιωτικών Σωμάτων του νησιού. Πρό του «Δι’ ευχών», ο εφημέριος του Ιερού Ενοριακού Ναού Αιδεσιμολογιώτατος Πρωτοπρεσβύτερος π. Αθανάσιος Κοσμάς ευχαρίστησε τον κλήρο, τις αρχές, της Φιλαρμονική και τον φιλόχριστο λαό για την παρουσία, τη συμβολή και την συμμετοχή τους στις εορταστικές εκδηλώσεις της ενορίας, ευχόμενος έτη πολλά κι ευλογημένα δια πρεσβειών της Υπεραγίας Θεοτόκου.