Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.

..

..
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Παρασκευή 16 Αυγούστου 2019

Μεταφορά της Παναγίας της Πορφύρας στην Μονή Μαυριωτίσσης, (ΦΩΤΟ).

Κατά το έθος, στον μεθέορτο Εσπερινό της Παναγίας, η θαυματουργός εικόνα της Παναγίας της Πορφύρας μεταφερόταν από τον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό της Καστοριάς προς την Ιερά Μονή Παναγίας Μαυριωτίσσης, το ιστορικό αυτό παραλίμνιο Μοναστήρι του 11ου αιώνος.

Το έθιμο αυτό συνεχίστηκε και φέτος. Του Εσπερινού προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καστορίας κ. Σεραφείμ, ενώ συμμετείχαν και πολλοί Ιερείς και ο πιστός λαός του Θεού.
Στο τέλος του Εσπερινού ξεκίνησε η λιτανευτική πομπή της Εικόνος προς το Μοναστήρι επί στρατιωτικού οχήματος και την απόδοση των τιμών από άγημα του στρατού.
Στο Μοναστήρι έγινε η επίσημη υποδοχή της Εικόνος και εν συνεχεία εψάλλησαν τα Εγκώμια, ενώ ο Σεβασμιώτατος κήρυξε τον θείο λόγο αναφερόμενος στη σημασία της Παναγίας ως οφθαλμό της ανθρωπότητας.