Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Παρασκευή 16 Αυγούστου 2019

Κιέβου Επιφάνιος: Ο πιο ισχυρός θρησκευτικός ηγέτης στην Ουκρανία


 Η εμπιστοσύνη και η ενότητα είναι κάτι που λείπει σε μεγάλο βαθμό όχι μόνο στην ουκρανική κοινωνία, αλλά σε ολόκληρο τον κόσμο. Σε τέτοιες περιόδους, ιδιαίτερη ευθύνη φέρουν εκείνοι οι ηγέτες, που δείχνουν τον δρόμο, οι οποίοι -με τα λόγια, με τις πράξεις και με το δικό τους παράδειγμα- εμπνέουν τους άλλους να κάνουν το καλό.

 Κάθε χρόνο το ουκρανικό περιοδικό "HB" δημοσιεύει μια λίστα με τους 100 πιο σημαντικούς ανθρώπους της Ουκρανίας. Ανάμεσα στις υπόλοιπες σημαίνουσες προσωπικότητες της χώρας, από το χώρο της πολιτικής, της οικονομίας, της επιστήμης, της τέχνης, του αθλητισμού και του πνεύματος, ξεχωρίζει ο Μακαριώτατος Μητροπολίτης Κιέβου και πάσης Ουκρανίας κ. Επιφάνιος, ο οποίος βρίσκεται συνολικά στην 34η θέση, πρώτος από όλους τους θρησκευτικούς ηγέτες στην Ουκρανία. Χαρακτηριστικά αναφέρουμε ότι ο Μητροπολίτης Ονούφριος της εν Ουκρανία εκκλησιαστικής παρουσίας του Πατριαρχείου Μόσχας βρίσκεται αρκετά παρακάτω, στην 48η θέση, ενώ κανένας άλλος θρησκευτικός ηγέτης δεν συμπεριλαμβάνεται σε αυτή τη λίστα.

Συνεπώς, ο Προκαθήμενος της Αυτοκεφάλου Ορθοδόξου Εκκλησίας της Ουκρανίας αναγνωρίζεται από τους ειδικούς που καταρτίζουν αυτήν την λίστα κατ’ έτος, ως ο πλέον σημαντικός και ισχυρός θρησκευτικός ηγέτης στην Ουκρανία αυτή τη στιγμή.

Σύμφωνα με πληροφορίες
της Ιεράς Μητροπόλεως Κιέβου
της Ορθοδόξου Εκκλησίας της Ουκρανίας
και άλλα ουκρανικά ΜΜΕ