Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Τρίτη 4 Δεκεμβρίου 2018

Αρχιεπίσκοπος: Η Ιεραρχία θα αποφασίσει για το ζήτημα σχέσεων Εκκλησίας - Πολιτείας.

7.12.2018     Ώρα ανάρτησης: 12:56:17 PM
Ρεπορτάζ για το Ραδιόφωνο της Εκκλησίας: Μάκης Αδαμόπουλος
Φωτογραφίες: Χρήστος Μπόνης

Η Ιεραρχία θα αποφασίσει για το ζήτημα σχέσεων Εκκλησίας - Πολιτείας τόνισε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος αμέσως μετά την συνάντηση που είχε σήμερα το πρωί με τον πρόεδρο και μέλη του ΙΣΚΕ.
Ο Αρχιεπίσκοπος επεσήμανε ότι τελευταία υπάρχει πολύ παραφιλολογία και συνομωσιολογία τονίζοντας πως «λέγονται πολλά που δεν ανταποκρίνονται στην αλήθεια. Αυτό που προέκυψε από την συνάντηση είναι ότι είμαστε σύμφωνοι με ό,τι αποφάσισε η Ιεραρχία, δηλαδή να συνεχιστεί ο διάλογος με την Πολιτεία, να συγκροτηθεί μία επιτροπή, όπως προβλέπει η απόφαση, που θα συμμετάσχουν και ιερείς με στόχο την προάσπιση των συμφερόντων τους και ο καρπός αυτός θα ξαναπάει στην Ιεραρχία να συζητηθεί, διότι η Ιεραρχία θα εγκρίνει, θα διορθώσει ή θα απορρίψει».

Ο Αρχιεπίσκοπος επεσήμανε, επίσης, ότι «ο αγώνας μας είναι ένα έργο, που φαίνεται υλικό, όπως είναι η περιουσία, να το μετατρέψουμε με την προσπάθειά μας, σε πνευματικό, ώστε να δώσει καρπούς για τον λαό μας και την πατρίδα μας», ενώ συμπλήρωσε πως ποτέ δεν υπήρχε διάσταση με τους ιερείς. «Οι Ιερείς μας, είναι τα μάτια μας, τα αυτιά μας, τα χέρια μας. Χωρίς αυτούς δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα».

Ο πρ. του ΙΣΚΕ π. Γεώργιος Σελλής εξέφρασε την ικανοποίησή του από την συνάντηση με τον Αρχιεπίσκοπο, αλλά και από την απόφαση της Ιεραρχίας επισημαίνοντας ότι θα περιμένουν τις αποφάσεις της επιτροπής, ενώ σημείωσε ότι δεν υπάρχει καμμία αντιπαλότητα με τον Αρχιεπίσκοπο, πάντοτε είμαστε δίπλα στην Ιεραρχία και στον Αρχιεπίσκοπο, γιατί ο στόχος μας είναι κοινός».