Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Σάββατο 29 Δεκεμβρίου 2018

Η εορτή του Αγίου Πρωτομάρτυρος Στεφάνου στην Ιερά Μητρόπολη Τρίκκης και Σταγών.


Με λαμπρότητα και με τη δέουσα εκκλησιαστική τάξη η Ιερά Μητρόπολη Τρίκκης και Σταγών τίμησε τη σεπτή μνήμη του Αγίου ενδόξου Πρωτομάρτυρος και Αρχιδιακόνου Στεφάνου στον ομώνυμο Ιερό Προσκυνηματικό Ναό στην πόλη των Τρικάλων.

Πλήθος πιστών συνέρευσε ευλαβικά το πρωί της κυριωνύμου ημέρας 27 Δεκεμβρίου 2018 για να τιμήσει τη μνήμη του Αγίου Στεφάνου και να προσκυνήσει την Ιερά Εικόνα του, αλλά και το πάνσεπτο τεμάχιο του Ιερού Λειψάνου του, το οποίο φυλάσσεται ως πολύτιμο θησαύρισμα εντός του Ναού.
Αξίζει να αναφερθεί ότι ο Ιερός Ναός του Αγίου Στεφάνου διακρίνεται για την ιστορική του σημασία, αφού εκτός από μοναδικός στην Ιερά Μητρόπολη Τρίκκης και Σταγών ήταν και για πολλά χρόνια ο Μητροπολιτικός Ναός.
Της Θείας Λειτουργίας προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Τρίκκης και Σταγών κ. Χρυσόστομος πλαισιωμένος από Κληρικούς της Ιεράς Μητροπόλεως.
Τη διακονία του λόγου ανέλαβε ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης Ελισαίος Γούλας ο οποίος και αναφέρθηκε στον βίο του Αγίου Στεφάνου.