Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Σάββατο 29 Δεκεμβρίου 2018

Πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία εις τον Ιερό Μητροπολιτικό ναό Αγιάς Παρασκευής - Λαγκαδά.

Μέσα σε μία λαμπρή ατμόσφαιρα εωρτάσθη εις την Ιερά Μητρόπολη Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης την 1η του ανατείλαντος έτους 2019, ημέρα κατά την οποία τιμάται από την Αγία μας Εκκλησία η Μεγάλη Δεσποτική της κατά Σάρκα Περιτομής του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού καθώς επίσης και η Ιερά Μνήμη του εν Αγίοις Πατρός ημών Βασιλείου του Μεγάλου, Αρχιεπισκόπου Καισαρείας του Ουρανοφάντορος.

Το εσπέρας της 31ης Δεκεμβρίου 2018, τελέσθηκε εις το Καθολικό της Ιεράς Μονής του Αγίου Βασιλείου της ομωνύμου περιοχής, ο Μέγας Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός των Εορτών, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ.κ. Ιωάννου, τον οποίο και πλαισίωναν Ιερείς και Διάκονοι, μεταξύ αυτών ο Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Αγ. Βασιλείου και Πρωτοσύγκελος της Μητροπόλεως, Πανοσιολ. Αρχιμ π. Ευσέβιος Σπουργίτης.
Στην ομιλία του προς το εκκλησίασμα μεταξύ των οποίων ήταν παρέστησαν ο κ. Δημήτριος Χατζηπαππάς, Πρόεδρος του Ιδρύματος «Βασιλειάδα» και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του πρότυπου οίκου ευγηρίας το οποίο ευρίσκεται πλησίον της Ιεράς Μονής, ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στην μορφή του Αγίου Βασιλείου και στο πλούσιο φιλανθρωπικό του έργο τονίζοντας ότι «σε αυτή την ζωή ότι προσφέρει ο καθένας μέσα από την καρδιά του και με αληθινή αγάπη και εντιμότητα, αυτό έρχεται πίσω σαν ανταπόδοση από τον Θεό και προς προσωπική του ωφέλεια».
Την επομένην, Τρίτην 1η Ιανουαρίου του νέου αρξαμένου της Χρηστότητος του Κυρίου έτους 2019, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ.κ. Ιωάννης, χοροστάτησε του Όρθρου και προεξήρχε της Πανηγυρικής Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας και της Επισήμου Δοξολογίας επί τῄ εισόδῳ εις τον νέον Ενιαυτόν, εις τον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίας Παρασκευής – Λαγκαδά.
Κατά την διάρκεια των Ιερών Ακολουθιών παρέστησαν ο Δήμαρχος Λαγκαδά κ. Ιωάννης Καραγιάννης, ο Διοικητής της 34ης Μηχανοκίνητης Ταξιαρχίας Πεζικού, Ταξίαρχος Σωτήριος Κωστάκογλου, εκπρόσωποι της Δημοτικής Αυτοδιοικήσεως, καθώς επίσης της Εκπαιδευτικής και Πολιτιστικής Κοινότητος της επαρχίας μας.
Προ της Απολύσεως, στον σύντομο χαιρετισμό του ο Σεβασμιώτατος και αφού ευχήθηκε προς όλους επ΄ ευκαιρία του Νέου Έτους, αναφέρθηκε στην έννοια του χρόνου σημειώνοντας ότι «Ο Θεός χαρίζει τον κάθε χρόνο, όχι για να τον σπαταλάμε άσκοπα αλλά για να τον αξιοποιούμε για την Σωτηρία μας, ώστε από την επίγεια αυτή ζωή μας να μπορούμε να γευτούμε την Αιώνια, εγκαταλείποντας οριστικά το παρελθόν και την αμαρτία και μέσα από το παρών να βιώσουμε το μέλλον μας στην Βασιλεία των Ουρανών», ενώ καταλήγοντας προσκάλεσε όλους τους τοπικούς παράγοντες σε ενότητα για το κοινό καλό.