Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.

..

..
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Κυριακή 30 Δεκεμβρίου 2018

Πραγματοποιήθηκε και φέτος με μεγάλη επιτυχία η Φιλανθρωπική βραδιά υπέρ της ενισχύσεως του Οίκου Προνοίας της Ιεράς Μητροπόλεως Λευκάδος.


Με απόλυτη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Παρασκευής, 28 Δεκεμβρίου 2018 και ώρα 7.00 μ.μ. στην κατάμεστη αίθουσα του κτήματος «Γαρδέλη», η καθιερωμένη από της ενθρονίσεως του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας Λευκάδος και Ιθάκης κ. Θεοφίλου, φιλανθρωπική βραδιά υπέρ της ενισχύσεως του Οίκου Πρόνοιας (Γηροκομείου) της Ιεράς Μητροπόλεώς μας.
Αφού προηγήθηκε η ευλογία της Πρωτοχρονιάτικης πίτας υπό του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας κ. Θεοφίλου, πλαισιωμένου από κληρικούς της Ιεράς μας Μητροπόλεως,  στη συνεχεία ο λόγος δόθηκε στον Σεβασμιώτατο, ο οποίος μεταξύ άλλων ευχαρίστησε όλους όσους ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της τοπικής μας εκκλησίας κι έδωσαν το παρόν, κληρικούς και λαϊκούς. Αναφέρθηκε αρχικά στους συνανθρώπους μας της τρίτης ηλικίας, τους οποίους όλοι πρέπει να αγαπούμε να τιμούμε και να στηρίζουμε με κάθε τρόπο, στις δυσκολίες που αντιμετωπίζει η λειτουργία του Γηροκομείου μας, καθώς και στο πόσο σημαντική είναι η προσωπική προσφορά του καθενός για την ύπαρξη και συνέχιση του φιλανθρωπικού έργου του συγκεκριμένου Ιδρύματος της Ιεράς Μητροπόλεως. Δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου αλλά ιδιαίτερα όμως επαίνεσε τον ακούραστο Διευθυντή του Οίκου Προνοίας Αιδεσιμολ. Οικονόμο π. Παναγιώτη Ζαβιτσάνο, ο οποίος νυχθημερόν και ανιδιοτελώς κοπιάζει μαζί με τους συνεργάτες του για την άψογη λειτουργία του ιδρύματος. Τέλος απηύθυνε ευχαριστίες στον ιδιοκτήτη του κτήματος «Γαρδέλη», κ. Σπυρίδωνα Σκληρό, για την δωρεάν παραχώρηση και εφέτος της αίθουσας και τον τίμησε για την προσωπική του αυτή προσφορά, προσφέροντάς του ένα εκλεκτό δώρο. Τον λόγο έλαβε ο π. Παναγιώτης οποίος μεταξύ άλλων ευχαρίστησε τους χορηγούς, τα καταστήματα και τους ιδιώτες που προσέφεραν τα τρόφιμα για την εκδήλωση και τα δώρα της λαχειοφόρου αγοράς, την ορχήστρα, το προσωπικό του καταστήματος και όλους όσους συνέβαλαν, φανερούς και αφανείς, στην πραγματοποίηση αυτής της εξαιρετικής και σπουδαίας βραδιάς. Ιδιαίτερη μνεία έγινε και στην Ιερά Μεγίστη Μονή Βατοπαιδίου για τη στήριξη του γηροκομείου και τη  μεγάλη προσφορά του σε όλη τη διάρκεια του έτους σε τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης, στην Equal Society καθώς και στην αλυσίδα Super Μarket AB Βασιλόπουλος. Ο κ. Σκληρός παίρνοντας το λόγο ευχαρίστησε με την σειρά του τον Μητροπολίτη μας για την τιμή αλλά και την ευκαιρία που η τοπική εκκλησία του δίνει ούτως ώστε με τον τρόπο αυτό να προσφέρει στο συνάνθρωπο. Την δική τους παρουσία και ευχές έδωσαν επίσης ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων κ. Θεόδωρος Γαλιατσάτος, ο Βουλευτής Λευκάδας κ. Αθανάσιος Καββαδάς, ο Δήμαρχος Λευκάδος κ. Κων/νος Δρακονταειδής, ο Αντιπεριφερειάρχης Λευκάδος κ. Θεόδωρος Χαλικιάς, ο Πρόεδρος του Εμπορικού Επιμελητηρίου κ. Σωτήριος Σκιαδαρέσης και ο Πρόεδρος της Equal Society κ. Σπύρος Φρεμεντίτης. Να αναφερθεί ότι οι εκατοντάδες παρευρισκόμενοι γεύτηκαν φαγητά από έναν πλουσιότατο μπουφέ και διασκέδασαν με ζωντανή σύγχρονη αλλά και παραδοσιακή μουσική μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες. Οι περισσότεροι από αυτούς έφυγαν με πολλά δώρα από την πλούσια λαχειοφόρο αγορά. Η φιλανθρωπική αυτή βραδιά αποτέλεσε γι ακόμη μια χρονιά την ευκαιρία ο άνθρωπος να συμπαρασταθεί έμπρακτα στο συνάνθρωπο της τρίτης ηλικίας.