Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Κυριακή 2 Δεκεμβρίου 2018

Η εορτή της Αγίας Βαρβάρας, προστάτιδος του Πυροβολικού, στην Ιερά Μητρόπολη Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως.

Δελτίο τύπου
Με κατάνυξη και ιεροπρέπεια εορτάστηκε η μνήμη της Αγίας Ενδόξου Μεγαλομάρτυρος Βαρβάρας προστάτιδος του Πυροβολικού, στην Ιερά Μητρόπολη Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως και συγκεκριμένα στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Αγίας Βαρβάβας, εντός του πρώην στρατοπέδου «Παύλου Μελά» στη Σταυρούπολη.

Την παραμονή της εορτής, Δευτέρα 3 Δεκεμβρίου 2018, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβας χοροστάτησε στον Πανηγυρικό Αρχιερατικό Εσπερινό. Ομιλητής ήταν ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης Παύλος Πατσιάς, ο οποίος αναφέρθηκε στο βίο της Αγίας και συγκεκριμένα στο ανδρείο φρόνημά της και στην πίστη της που την κατέστησαν ως μία από τις πιο μεγάλες Αγίες της Ορθόδοξης Εκκλησίας.
Την κυριώνυμο ημέρα, Τρίτη 4 Δεκεμβρίου 2018, ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας χοροστάτησε στον Πανηγυρικό Όρθρο και προεξήρχε της Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας.
Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος, αφού ευχαρίστησε τους πατέρες και τους συνεργάτες της ενορίας για την σπουδαία προετοιμασία της πανηγύρεως και τον πιστό λαό του Θεού που προσήλθε να τιμήσει την μνήμη της Αγίας, απένειμε το οφίκιο του Πρωτοπρεσβυτέρου στον π. Αθανάσιο Αγγελίδη, εφημέριο της ενορίας της Αγίας Βαρβάρας.
Αμέσως μετά την Θεία Λειτουργία, τελέσθηκε η επίσημη Δοξολογία για την εορτή της Προστάτιδος του Πυροβολικού, με τη συμμετοχή του Διοικητού του Γ’ Σώματος Στρατού Αντιστρατήγου Δημητρίου Μπίκου, στρατιωτικών και πολιτικών αρχών, φορέων της πόλης και πλήθους πιστών.
Ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας, κλείνοντας, ευχαρίστησε τον Σωματάρχη για την άψογη συνεργασία ώστε να εορταστεί επίσημα το Πυροβολικό καθώς και για την έκθεση στρατιωτικών όπλων στον αύλειο χώρο της Εκκλησίας, την οποία και επισκέφθηκαν.
Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως.

1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46