Το απόγευμα της Δευτέρας 3 Δεκεμβρίου ε.έ. ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. Γεώργιος χοροστάτησε στον πανηγυρικό Εσπερινό στην Κρύπτη της Αγίας Βαρβάρας στην Ιερά Μονή Οσίου Λουκά, με την συμμετοχή πολλών πιστών από την γύρω περιοχή.
Ο Σεβασμιώτατος στο κήρυγμα αναφέρθηκε στην Αγία Βαρβάρα τονίζοντας την ακλόνητη πίστη της στο Θεό και τη δύναμη με την οποία αντιμετώπισε τα μαρτύρια που υπέστη. Επίσης, αναφέρθηκε και στους άλλους δύο Αγίους που τιμά η Εκκλησίας μας την 4η Δεκεμβρίου, τον μεγάλο δογματικό Διδάσκαλο και υμνογράφο της Εκκλησίας μας, τον Άγιο Ιωάννη τον Δαμασκηνό, και τον Άγιο Ιερομάρτυρα Σεραφείμ Επίσκοπο Φαναρίου.
Την επομένη, Τρίτη 4 Δεκεμβρίου, ο Σεβασμιώτατος μετέβη στο Κέντρο Εκπαιδεύσεως Πυροβολικού Θηβών, όπου τέλεσε Δοξολογία για την Προστάτιδα του Πυροβολικού Αγία Βαρβάρα, με την παρουσία των στρατιωτικών και πολιτικών αρχών της περιοχής. Ο Σεβασμιώτατος ευχήθηκε στους αξιωματικούς και στρατιώτες η Αγία Βαρβάρα να τους προστατεύει και να πρεσβεύει για όλους προς τον Κύριο.