Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Τρίτη 4 Δεκεμβρίου 2018

Πανηγυρική Αρχιερατική Αγρυπνία για τον Άγιο Πορφύριο τον Καυσοκαλυβίτη στην Ι. Μονή Χρυσοπηγής.

Με πνευματική αγαλλίαση και χαρά εορτάστηκε και φέτος στην Ι. Μονή Χρυσοπηγής Χανίων η μνήμη του Αγίου Πορφυρίου του Καυσοκαλυβίτη. Στην αγρυπνία συλλειτούργησαν ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Κρήτης κ. Ειρηναίος, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αρκαλοχωρίου κ. Ανδρέας και ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. Δαμασκηνός.
Συμμετείχαν ο Πανοσιολογιώτατος Καθηγούμενος της Ι. Μονής Εσφιγμένου, Αγίου Όρους, π. Βαρθολομαίος, ιερείς, η αδελφότητα της Μονής και μεγάλο πλήθος προσκυνητών, εκ των οποίων πολλοί νέοι.
Μετά το πέρας της αγρυπνίας ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος κ. Ειρηναίος και ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Δαμασκηνός ευχήθηκαν σε όλους να έχουν την ευλογία του Αγίου Πορφυρίου, που είναι δώρο Θεού, χαρά και ελπίδα για το πλήρωμα της Εκκλησίας.
Οι Αρχιερείς, επίσης, ευχήθηκαν την επόμενη χρονιά να εορταστεί η μνήμη του Αγίου στον νέο Ναό προς τιμήν του στη Μονή, του οποίου η ανέγερση συνεχίζεται.