Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Σάββατο 29 Ιανουαρίου 2011

"Περισσότερο από κάθε άλλη εποχή χρειάζεται ο κόσμος μας και ιδιαίτερα η Μέση Ανατολή να ζουν οι θρησκείες με αρμονία".

Είπε ο Μακαριώτατος από το Χαλέπι της Συρία


Όλες οι θρησκείες ζουν σε αρμονία στη Συρία κάτι που χρειάζεται περισσότερο από κάθε άλλη εποχή ο κόσμος και ιδιαίτερα η Μέση Ανατολή" επισήμανε ο Μακαριώτατος, ο οποίος συνεχίζει την επίσημη επίσκεψή του στο Πατριαρχείο Αντιοχείας.

Σήμερα το πρωί τελέστηκε Δοξολογία στον Καθεδρικό Ι. Ναό Άγιων Τεσσαράκοντων Μαρτύρων της Μητρόπολης Εμμέσης παρουσία του επιχώριου μητροπολίτη κ. Γεωργίου και άλλων αρχιερέων του Πατριαρχείου Αντιοχείας. Στη συνέχεια ο Μακαριώτατος το Μουσείο του Χαλεπίου όπου εκτίθενται ψηφιδωτά της πρωτοχριστιανικής περιόδου. "Αν τα στόματα κλείσουν μπορούν να φωνάζουν οι πέτρες" είπε χαρακτηριστικά. Και συνέχισε: "Μπορεί γεγονότα της ιστορίας και σκοπιμότητες να προσπαθούν να ζυγίσουν την αλήθεια, όμως τα ψηφιδωτά από τον 4ο και 5ο μ. Χ. αι. με τις ελληνικές επιγραφές είναι οι μάρτυρες ότι εδώ είναι οι ρίζες μας". "Από εδώ", τόνισε, "όλοι εμείς πήραμε το όνομα Χριστιανοί".

Χθες το βράδυ ο μητροπολίτης Χαλεπίου κ. Παύλος παρέθεσε επίσημο δείπνο προς τιμήν του Μακαριωτάτου, παρουσία του Μουφτή της Συριακής Δημοκρατίας, των μελών της Συνοδείας του Μακαριωτάτου και αρχιερέων του Πατριαρχείου Αντιοχείας.

Ο Αρχιεπίσκοπος αναφέρθηκε στις δύο έννοιες του προσώπου και της παγκοσμιοποίησης. "Το πρόσωπο είναι το βασικό στοιχείο της ζωής μας" επισήμανε. "Αυτό", πρόσθεσε, "η παγκοσμιοποίηση το έχει ξεχάσει. Δεν μιλάει για πρόσωπο, αλλά για άτομα".

"Το πρόσωπο είναι όμως κόσμημα με ελευθερία, με φαντασία, με αγάπη, με πρωτοβουλίες. Το άτομο ενδιαφέρεται μόνο για τον εαυτό του. Έτσι ο άνθρωπος διαστρεβλώνει την έννοια του προσώπου" υπογράμμισε. "Για μας υπάρχει το πρόσωπο ως αξία που πρέπει να λατρεύει τον Θεό και να αγαπάει τον συνάνθρωπο" σημείωσε.

Ο Μακαριώτατος αναφέρθηκε στη διαφορά που υπάρχει στην παγκοσμιοποίηση και την παγκοσμιότητα. "Η παγκοσμιοποίηση δημιουργείται από άλλους για εμάς, η παγκοσμιότητα είναι αυτό που δημιουργούμε εμείς με τα χέρια μας" είπε, υπενθυμίζοντας την ευθύνη που έχουν οι πνευματικοί ηγέτες να συνεισφέρουν στην αγάπη και την ειρήνη στον κόσμο.

Κατά τη διάρκεια του δείπνου ο Αρχιεπίσκοπος αναφέρθηκε και στη συνάντηση που είχε με τον Πρόεδρο της Συρίας κ. Άσαντ και στην ερώτηση που του έκανε αν οι Έλληνες ανήκουν στην Ανατολή ή τη Δύση. "Δεν είμαι υπεύθυνος να απαντήσω όμως μπορώ να σας πω πως αισθάνομαι προσωπικά" είπε ο Μακαριώτατος στον κ. Άσαντ. "Στα χαρτιά ανήκω στη δύση αλλά στην καρδιά, στην ψυχή και το συναίσθημα ανήκω στην Ανατολή" κατέληξε.