Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Δευτέρα 17 Ιανουαρίου 2011

Ο Αρχιεπίσκοπος θεμελίωσε Μουσείο Κειμηλίων στα Οινόφυτα.


Η ζεστή και ηλιόλουστη μέρα σύμμαχος στην εκδήλωση θεμελίωσης του Μουσείου Συλλογής Θρησκευτικών Κειμηλίων του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμου, το Σάββατο 15-1-2011 στα Οινόφυτα.

Συλλειτουργούντων των πνευματικών του τέκνων, Μητροπολιτών Θηβών και Λεβαδείας κ. Γεωργίου και Ιλίου κ. Αθηναγόρα και παρουσία του βουλευτού κ. Μιχάλη Γιαννάκη και του Δημάρχου Τανάγρας κ. Ευάγγελου Γεωργίου, έθεσε και ευλόγησε τον θεμέλιο λίθο του Μουσείου που θα ανεγερθεί στα Οινόφυτα, ακριβώς δίπλα στο – από τον ίδιο ανεγερθέν – Κέντρο Εκκλησιαστικής Διακονίας.

Μετά την ενημέρωση από τους αρχιτέκτονες και μηχανικό που έχουν αναλάβει το έργο, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Θηβών και Λεβαδείας κ. Γεώργιος καλωσόρισε από βήματος τον κ. Ιερώνυμο εξαίροντας τον δυναμισμό του Αρχιεπισκόπου και τονίζοντας τον διαχρονικό ρόλο των βιβλίων παρά την επικρατούσα στο χώρο τεχνολογία, ευχόμενος το έργο αυτό να λειτουργήσει θετικά προσθέτοντας σοφία στους πολίτες και εφόδια για τις σπουδές στα παιδιά.

Όμορφη μέρα – στην κυριολεξία -, αλλά και σταθμό στη ζωή του τόπου αποκάλεσε την σημερινή ο κ. Ιερώνυμος, αφού “...αυτό που βρισκόμαστε – Κέντρο Εκκλησιαστικής Διακονίας – άλλα και αυτό που θα κτιστεί δεν είναι κανενός, είναι όλων μας...” σημείωσε στον χαιρετισμό του, τονίζοντας για άλλη μια φορά την αγάπη του για τον τόπο του.

“...Όσο μεγαλώνουμε αγαπάμε ακόμη περισσότερο τον τόπο που γεννηθήκαμε και μεγαλώσαμε”, ενώ τόνισε και το μάταιο της ζωής, “...διάφοροι σπουδαίοι άνθρωποι κατά καιρούς με έχουνε τιμήσει με δώρα. Αυτά θα εκτεθούν εδώ στο μουσείο. Θα μας θυμίζουν ότι αυτά μένουν, εμείς φεύγουμε...”.

Σ' άλλο μέρος της ομιλίας του είπε ότι “...όποιος επενδύει μόνο στη γνώση των βιβλίων και δεν ακολουθεί και τη σοφία του Θεού, γίνεται επικίνδυνος άνθρωπος, γίνεται εγωιστής, σκέφτεται μόνο τον εαυτό του”.

Τέλος, εξέφρασε την επιθυμία όταν τελειώσει η διακονία του, να ζήσει στον τόπο του, “...να κάνω την βόλτα μου στο τόπο που μεγάλωσα, να έχω τα βιβλία μου...” είπε χαρακτηριστικά ο κ. Ιερώνυμος.

Για το Δήλεσι

Μέσα στο επόμενο εξάμηνο θα τελειώσει και ο Βρεφονηπιακός Σταθμός, όπως επίσης, θα ολοκληρωθούν τα σχέδια του Κέντρου Αποκατάστασης στο Δήλεσι.

Κάλεσε όσους μπορούν να προσφέρουν με οποιοδήποτε τρόπο να έλθουν και να δώσουν τις γνώσεις τους και να γίνουν έργα, σε συνεργασία με το ΚΕΔ. “...Υπάρχουν αξιόλογοι άνθρωποι με ταλέντα στο τόπο μας, στο θέατρο, στο τραγούδι, στη λογοτεχνία, ή όπου άλλου, να γίνει αυτός ο τόπος μία όαση”, αναφερόμενος και στον παρόντα ζωγράφο Αλέκο Λιάπη, “... τον είχα μαθητή στο Γυμνάσιο Αυλώνα”.

Εξήρε το έργο και το ζήλο των υπευθύνων του ΚΕΔ Σοφίας Ράπτη και Αδαμαντίας Λιάπη, τονίζοντας όμως ότι χρειάζονται συνεργασία, καθορίζοντας το ρόλο του Εκκλησιαστικού Κέντρου Διακονίας, σημειώνοντας και τη στήριξη της Μητρόπολης Θηβών και Λεβαδείας.

Απευθυνόμενος στον Δήμαρχο Τανάγρας τόνισε την ανάγκη συνεργασίας μεταξύ εκκλησίας και Τ. Α., ευχαριστώντας τον προηγούμενο Δήμαρχο Γεώργιο Θεοδωρόπουλο και το Δημοτικό Συμβούλιο Οινοφύτων.

Ακολούθησε δεξίωση όπου μεταξύ άλλων παρευρέθησαν και ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Τανάγρας κ. Γιάννης Γκίνης, ο Αντιδήμαρχος Βασίλης Βλάχος, ο εκπρόσωπος της ελάσσονος μειοψηφίας κ. Λάζαρος Μαυράκης, εκπρόσωποι συλλόγων και κάτοικοι της περιοχής.


απο : www.romfea.gr,