Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Σάββατο 29 Ιανουαρίου 2011

Στην Χάμα και στο Χαλέπι της Συρίας βρίσκεται σήμερα ο Μακαριώτατος συνεχίζοντας την επίσκεψή του στο Πατριαρχείο Αντιοχείας.


Στην πόλη Χάμα της Συρίας, στην έδρα της Ι. Μητροπόλεως Επιφανείας, βρέθηκε σήμερα ο Μακαριώτατος, ο οποίος συνεχίζει την επίσημη ειρηνική του επίσκεψη στο Πατριαρχείο Αντιοχείας.

Το πρωί τελέστηκε Δοξολογία στον Καθεδρικό Ι. Ναό του Αγίου Γεωργίου παρουσία του μητροπολίτη Επιφανείας κ. Ηλία. «Πολλές μεγάλες προσωπικότητες αγίασαν αυτόν τον τόπο και φωταγώγησαν και συνεχίζουν να φωταγωγούν την Ορθοδοξία μας» ανέφερε, μεταξύ άλλων, στην ομιλία του ο Μακαριώτατος.

«Άκουσα τις ωραίες ψαλμωδίες και αισθάνθηκα ότι βρίσκομαι σε Ενορία της Αθήνας μας» συμπλήρωσε. Με αφορμή την τοιχογραφία της Παναγίας που «αγκαλιάζει» τους πιστούς του Ναού, ο Μακαριώτατος αναφέρθηκε στο πρόσωπό της λέγοντας πως «δέχεται τους στεναγμούς, τις εξομολογήσεις και τις χαρές των ανθρώπων». «Κοιτάζοντας την Παναγία μας με την ανοιγμένη αγκαλιά», πρόσθεσε, «νιώθουμε πιστοί κλήρος και λαός μία οικογένεια εν Χριστώ, ο οποίος μας δίδαξε και ζητάει από εμάς να αγαπάει ο ένας τον άλλο, να σεβόμαστε το πρόσωπο του καθενός ανθρώπου ανεξάρτητα από το ποιος είναι αυτός, αν έχει την ίδια πίστη με εμάς αν έχει άλλη πίστη ή είναι άλλου χρώματος». «Όπως δίδαξε ο Απόστολος Παύλος ο Θεός έπλασε τους ανθρώπους από το ίδιο αίμα, είμαστε από ένα γένος» κατέληξε.

Στη συνέχεια ο Μακαριώτατος ξεναγήθηκε στο σχολείο της μητρόπολης Χαλεπίου που είχε θεμελιωθεί προ ετών από τον μακαριστό Χριστόδουλο και ανεγέρθηκε με χρήματα της Εκκλησίας της Ελλάδος. Στις εγκαταστάσεις του σχολείου που φοιτούν περίπου 300 παιδιά ξεναγήθηκε από τον Σεβ. Μητροπολίτη Χαλεπίου κ. Παύλο.

Σήμερα το απόγευμα θα τελεστεί Εσπερινός στον Καθεδρικό Ναό του Προφήτη Ηλία στο Χαλέπι.