Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Τρίτη 25 Ιανουαρίου 2011

Με τον Μακαριώτατο Πατριάρχη τον Συρορθόδοξων κ. Ιγνάτιο Ζάκκα Ίβαν συναντήθηκε σήμερα το απόγευμα ο Μακαριώτατος.


Με τον Μακαριώτατο Πατριάρχη τον Συρορθόδοξων κ. Ιγνάτιο Ζάκκα Ίβαν συναντήθηκε σήμερα το απόγευμα ο Μακαριώτατος. "Διακρίνουμε τον ειλικρινή φίλο της Εκκλησίας και της χώρας μας, ο οποίος εργάζεται σθεναρά για την περαιτέρω ανάπτυξη των ήδη στενών, μεταξύ μας, δεσμών φιλίας, αγάπης και αλληλοκατανόησης" ανέφερε χαρακτηριστικά ο Αρχιεπίσκοπος.

"Για την αγάπη σας αυτή", πρόσθεσε, "αισθανόμαστε βαθύτατη συγκίνηση. Προσευχόμαστε υπέρ της των πάντων ενώσεως, εν αγάπη και αληθεία εντός της μίας, Αγίας καθολικής και Αποστολικής του Χριστού Εκκλησίας".

Και πρόσθεσε: "Προς αυτή την κατεύθυνση πεποίθησή μας είναι ότι πρέπει να αρχίσει εκ νέου ο μεταξύ των δύο ομολογιακών μας οικογενειών, διακοπής από του έτους 1977, θεολογικός διάλογος στον οποίο η Εκκλησία της Ελλάδος πάντοτε έδιδε μεγάλη σημασία. Διότι μόνο κατ’ αυτόν τον τρόπο δύνανται να αρθούν τα υφιστάμενα εμπόδια για την μεταξύ μας δογματική και εκκλησιαστική ένωση".

Από την πλευρά του ο Πατριάρχης των Συρορθοδόξων αναφέρθηκε στην προσωπικότητα του Αρχιεπισκόπου, ο οποίος, τόνισε, "είναι γνωστός για τις άριστες διαχριστιανικές και διαθρησκειακές του σχέσεις με όλο τον κόσμο".

"Κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει", συνέχισε, "τον ακάματο αγώνα του, τις συνεχόμενες επίμοχθες προσπάθειες του με όλες του τις δυνάμεις που καταβάλλει νυχθημερόν για να πετύχει την αναγέννηση και την πρόοδο της Αγίας Εκκλησίας". "Ευχόμαστε όπως ο κύριος μεταμορφώσει την επίσκεψη αυτή σε μία αιτία πνευματικής προόδου για τις δύο Εκκλησίες και τους λαούς, καθώς και μια ευκαιρία για την ενδυνάμωση των σχέσεων αγάπης και συνεργασίας" κατέληξε.


από : Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών.