Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Κυριακή 30 Ιανουαρίου 2011

Πολυαρχιερατικό Συλλείτουργο στον Καθεδρικό Ι. Ναό στη Δαμασκό - Επικοινωνία Μακαριωτάτου με τον Πατριάρχη Αλεξανδρείας.


Πολυαρχιερατικό Συλλείτουργο τελέστηκε σήμερα στον Καθεδρικό Ι. Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου της Δαμασκού προεξαρχόντων του Πατριάρχη Αντιοχείας κ. Ιγνατίου και του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου και τη συμμετοχή αρχιερέων των δύο Εκκλησιών.

«Σε έναν κόσμο διαιρέσεων, ταραχών και διενέξεων η επικοινωνία αδελφών με την ίδια πίστη, την ίδια εκκλησιαστική εμπειρία, την ίδια παράδοση είναι ελπίδα ζωής», τόνισε, μεταξύ άλλων, ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος κατά τη διάρκεια της ομιλίας του.

"Όλοι οι πιστοί καλούνται να δώσουν μαρτυρία για την πίστη" είπε ο Πατριάρχης κ. Ιγνάτιος. "Στη Συρία", πρόσθεσε, "η πίστη είναι ακλόνητη και όχι προσωρινή. Η αγάπη που κήρυττε ο Ιησούς Χριστός δεν είναι μία αρετή προσωρινή, αλλά από το βάθος της πίστης που συναντήσατε και συναντάτε και σήμερα Μακαριώτατε. "Έρχου και ίδε" απαντάμε σε όποιον αμφισβητεί την πίστη μας. Μην αδικείται τους ανθρώπους μην μιλάτε από μακριά γι’ αυτούς".

Στη Θ. Λειτουργία παρέστησαν εκπρόσωποι άλλων Χριστιανικών Ομολογιών, η πρέσβης της Ελλάδος στη Συρία κυρία Αθανασίου και πλήθος πιστών.

Να σημειωθεί πως χθες ο Μακαριώτατος επικοινώνησε με τον Πατριάρχη Αλεξανδρείας κ. Θεόδωρο, με τον οποίο συζήτησαν για τα τραγικά γεγονότα που συμβαίνουν τις τελευταίες ημέρες στην Αίγυπτο. Ο Μακαριώτατος εξέφρασε στον κ. Θεόδωρο τη συμπαράστασή του και τη στήριξη της Εκκλησίας της Ελλάδος στην αδελφή Εκκλησία.