Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Παρασκευή 3 Μαΐου 2024

ΜΕΓΑΛΗ ΤΡΙΤΗ ΕΣΠΕΡΑΣ ΣΤΟΝ Ι. Ν. ΑΓ. ΒΑΡΒΑΡΑΣ ΠΑΤΡΩΝ.

 
Το εσπέρας της Μεγάλης Τρίτης, 30 Απριλίου 2024, ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κερνίτσης κ. Χρύσανθος χοροστάτησε στην Ακολουθία του Όρθρου της Μεγάλης Τετάρτης στον Ιερό Ναό Αγίας Βαρβάρας Πατρών. 

Στην ομιλία του ο Θεοφιλέστατος ανέλυσε το Τροπάριο της Κασσιανής "Κύριε, η εν πολλαίς αμαρτίαις περιπεσούσα γυνή".

Ανέφερε μία διδακτική ιστορία που καταδεικνύει την μεγάλη αξία της μετανοίας: 

Κάποτε κατέβηκε ένας Άγγελος στη γη, απεσταλμένος από τον Θεό για να φέρει στον ουρανό ότι εκλεκτότερο υπάρχει σε αυτή.

Πρώτα πήρε μερικές σταγόνες από τον τίμιο ιδρώτα ενός γεωργού. Κατόπιν τον πόνο ενός βαριά άρρωστου παλικαριού και τέλος μερικές σταγόνες αίμα από ένα μάρτυρα που ξεψυχούσε στο στίβο του μαρτυρίου του. Όλα αυτά τα είδε ο Θεός με συμπάθεια, αλλά λέει στον Άγγελο. Κάτι άλλο υπάρχει πολυτιμότερο στη γη.

Ο άγγελος άνοιξε ξανά τα φτερά του και κατέβηκε στη γη ψάχνοντας το πολυτιμότερο πράγμα. Ενώ συλλογιζόταν ποιό άραγε να είναι αυτό, άκουσε    αναστεναγμούς και κλάματα να βγαίνουν από κάποιο ναό . Ήταν ο πόνος ενός ανθρώπου  που μπροστά στον ιερέα πνευματικό έκλαιγε και έχυνε άφθονα δάκρυα μετανοίας. Συγκινήθηκε ο Άγγελος, πλησίασε και γρήγορα γρήγορα  μάζεψε τα δάκρυα και τα έφερε στον ουρανό.

Α! μάλιστα είπε ο Θεός. Αυτά τα δάκρυα είναι ό,τι σπουδαιότερο υπάρχει στη γη.

Ο Θεοφιλέστατος τόνισε ότι ο Κύριος περιμένει από εμάς τα δάκρυα της μετανοίας μας. Οι οικτιρμοί Του δέχονται με ανοιχτή την πατρική του αγκαλιά κάθε «καρδία συντετριμμένη και τεταπεινωμένη ». Το βεβαιώνει άλλωστε και ο ίδιος:  «Τον ερχόμενον προς με ου μη εκβάλω έξω».

Ας ανυψώσουμε μάτια δακρυσμένα στον ουρανό και ας ζητήσουμε έλεος από τον Κύριο. Ας προστρέξουμε στο μυστήριο της Ιεράς Εξομολογήσεως και ας ετοιμασθούμε πνευματικά να εορτάσουμε την Αγία Ανάσταση. Αμήν. 

Κλείνοντας ο Θεοφιλέστατος μετέφερε τις εγκάρδιες ευχές του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πατρών κ.κ. Χρυσοστόμου για καλό υπόλοιπο Μεγάλης Εβδομάδος και καλή Ανάσταση.

Τον Θεοφιλέστατο συνόδευσαν οι Διάκονοι π. Παναγιώτης Λάγιος και π. Παναγιώτης Γιαννόπουλος.