Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Τετάρτη 29 Μαΐου 2024

Η ΤΕΛΕΤΗ ΛΗΞΕΩΣ ΤΩΝ ΝΕΑΝΙΚΩΝ ΚΑΤΗΧΗΤΙΚΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΣΤΗΝ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ.

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η τελετή λήξης των Νεανικών Κατηχητικών Συνάξεων στην Αίθουσα «Αρχιεπισκόπου Σπυρίδωνος» της Ζωσιμαίας Παιδαγωγικής Ακαδημίας Ιωαννίνων την Κυριακή 26 Μαΐου 2024.

Στην εκδήλωση παρέστη ο ΣεβασμιώτατοςΜητροπολίτης Ιωαννίνων κ.κ. Μάξιμος καθώς και πλειάδα Ιερέων της Ιεράς Μητροπόλεως.

Η φετινή γιορτή ήταν αφιερωμένη στην οδυνηρή επέτειο των 50 ετών από την τουρκική εισβολή του «ΑΤΙΛΑ» στην μαρτυρική Μεγαλόνησο Κύπρο και περιελάμβανε πρόγραμμα με τραγούδια και ποιήματα καθώς και αφηγήσεις με αναφορά στα γεγονότα εκείνα.
Οι Ενορίες που έλαβαν μέρος στην εκδήλωση ήταν οι εξής: Αγίου Αθανασίου Μητροπόλεως, Κοιμήσεως της Θεοτόκου Περιβλέπτου, Αγίου Βασίλειου Νεοκαισάρειας, Αγίας Μαρίνας, Κοιμήσεως της Θεοτόκου Αρχιμανδρείου και Παρεκκλήσιου Προφήτου Ηλιού Καρδαμιτσίων, Αγίου Νικολάου Αγοράς, της του Θεού Σοφίας Ανατολής, Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Κατσικά, Αγίου Νικολάου «εις Κοπάνους», Κοιμήσεως της Θεοτόκου Ελεούσης, Αγίου Χαραλάμπους Περάματος, Κοιμήσεως της Θεοτόκου Πεδινής, Αγίου Ιωάννου Προδρόμου «Μπονίλα», Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Σταυρακίου, Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Δροσιάς και Αγίου Σπυρίδωνος Νεοχωρόπουλου.
Παρέστησαν η Αναπληρώτρια Περιφερειάρχης κα. Αγνή Νάκου, εκπρόσωποι του Στρατού και της Αστυνομίας καθώς και πλήθος κόσμου.
Ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. Μάξιμος στην σύντομη προσλαλιά του επαίνεσε την προσπάθεια των παιδιών και τους γονείς που εμπιστεύονται τα παιδιά τους στις ενορίες της Μητροπόλεως μας. Ανέφερε επίσης ότι και η Εκκλησία της Ελλάδος αφιέρωσε την φετινή χρονιά στην επέτειο των 50 ετών από την εισβολή του «ΑΤΙΛΑ» γεγονός που αποτελεί μια μαύρη σελίδα στην νεότερη Ελληνική ιστορία.
Μετά το πέρας της εκδηλώσεως ο Σεβασμιώτατος χάρισε σε όλα τα παιδιά και στους συντελεστές της εκδήλωσης την εικόνα των εν Κύπρω διαλαμψάντων Αγίων καθώς και το βιβλίο «Φράσεις Κυπρίων Ποιητών. Μνήμη – Συνείδηση – Δράμα της Κύπρου», μια έκδοση του Συνδέσμου Πολιτισμού Ελλάδος – Κύπρου.

Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως Ιωαννίνων.