Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Πέμπτη 30 Μαΐου 2024

Χειροτονία Διακόνου στη Νάξο

IMG 2527Στον Ιερό Ενοριακό Ναό Αγίου Νικοδήμου πόλεως Νάξου ιερούργησε την Κυριακή (του Παραλύτου) 26-5-2024 ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. Καλλίνικος.

Προ της ενάρξεως της Θείας Λειτουργίας, ο Σεβασμιώτατος χειροθέτησε τον υποψήφιο Διάκονο Αντώνιο Βιτζηλαίο στο βαθμό του Υποδιακόνου. Κατά την διάρκεια της Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος τέλεσε την εις Διάκονον Χειροτονία του προαναφερθέντος Υποδιακόνου, ο οποίος έλκει την καταγωγή από την ορεινή Νάξο και πιο συγκεκριμένα από τα χωρία Κωμιακή και Δανακό. Μετά την προσφώνηση του υποψηφίου, ο οποίος ευχαρίστησε όλους όσοι συνέβαλαν στην κατά Θεόν προκοπή του, ιδιαιτέρως δε τον πνευματικό του πατέρα, Πρωτοπρ. π. Πέτρο Αμοργιανό, Αρχιερατικό Επίτροπο Απειρανθίας-Κορωνίδος, αντιφώνησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας, λαμβάνοντας αφορμή από τα θαύματα που αναφέρονται στα Αναγνώσματα της ημέρας, τόσο το Αποστολικό όσο και το Ευαγγελικό, τονίζοντας ότι η Ιερωσύνη είναι ένα διαρκές και συγκλονιστικό θαύμα μέσα στην ζωή της Εκκλησίας. Προ της Απολύσεως ο Σεβασμιώτατος προέβη στη Χειροθεσία σε Αρχιδιάκονο του πρώτου τη τάξει εκ των τεσσάρων Διακόνων π. Νεκταρίου Σκουλάτου. Μετά την Θεία Λειτουργία, οι συλλειτουργήσαντες κληρικοί και το εκκλησίασμα ευχήθηκαν στον χειροτονηθέντα, ο οποίος τους προσέφερε γλυκίσματα και εν συνεχεία ακολούθησε πρόγευμα στο Πνευματικό Κέντρο του Ιερού Ναού.