Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Τετάρτη 29 Μαΐου 2024

Αγιασμός ανακαινισμένων γραφείων Ι.Μ. Δράμας,

Δευτέρα 27 Μαΐου έγινε η καθιερωμένη μηνιαία ιερατική σύναξη στο Φροντιστήριο Τραπεζούντος (Πνευματικό Κέντρο) της Ιεράς Μητροπόλεως Δράμας.

Ο Σεβ. Μητροπολίτης κ. Δωρόθεος μίλησε στους ιερείς για τα χαρακτηριστικά του πνευματικού ζήλου. Ξεκινάμε, είπε, πάντα από τον εαυτό μας, έχουμε συναίσθηση της αμαρτωλότητάς μας και επιδιώκουμε τη δική μας μετάνοια, όχι των άλλων.

Ο πνευματικός ζήλος αφορά πάντα στα έσω μας και ποτέ δεν στρέφεται προς τους έξω από μας, όπως πράττει ο «ου κατ’  επίγνωσιν ζήλος». Ανέφερε σχετικά παραδείγματα.

Στη συνέχεια έγινε ο Αγιασμός των ανακαινισμένων Γραφείων και χώρων φιλοξενίας της Ι. Μητροπόλεως. Ο Σεβασμιώτατος ευχαρίστησε ιδιαίτερα το μέγα χορηγό μακαριστό Κωνσταντίνο Αποστολίδη της Reycap και όλους όσοι κοπίασαν.

Παρόντες ήταν οι ιερείς της Ιεράς Μητροπόλεως, οι υπάλληλοί της και αντιπροσωπείες των δύο μοναστικών αδελφοτήτων. Στον Αγιασμό παραβρέθηκε και ο γνωστός πρώην αθλητής της άρσης βαρών κ. Πύρρος Δήμας, υποψήφιος ευρωβουλευτής.