Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Τετάρτη 29 Μαΐου 2024

Θυρανοίξια Παρεκκλησίου στην Αγριά.

Τα Θυρανοίξια του νεόδμητου Ιερού Παρεκκλησίου των Αγίων Νεοφανών Μαρτύρων Ραφαήλ, Νικολάου και Ειρήνης Αγριάς τέλεσε σήμερα ο Σεβ. Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος. Το Ιερό Παρεκκλήσιο θεμελιώθηκε από τον Σεβ. Ποιμενάρχη μας το 2013 και ανοικοδομήθηκε με πόρους που συνέλεξε η προς τούτο συσταθείσα Ερανική Επιτροπή, με επικεφαλής τους τότε εφημερίους της Αγριάς αειμνήστους Πρωτοπρεσβυτέρους Λεωνίδα Αντωνάκη και Βασίλειο Τάτσιο. Το Παρεκκλήσιο οικοδομήθηκε σε οικόπεδο που δώρισαν οι οικογένειες Ν. Χατζηβατσά και Γ. Αντωνίου. Οι εργασίες ολοκληρώθηκαν εντός του 2024, όπως και η αγιογράφηση και ο εξοπλισμός του.

          Στην σύντομη ομιλία του ο Σεβασμιώτατος παρατήρησε ότι «η ανοικοδόμηση ενός Ιερού Ναού στην εποχή μας είναι η ζωντανή παρουσία του Θεού στη ζωή μας. Ο Ναός είναι το δεύτερο σπίτι μας, ένα σημείο αναφοράς. Σφραγίζει την ζωή μας και την ονομασία πολλών περιοχών. Είναι δώρο Θεού σε κάθε τόπο. Συγχαίρω όλους όσοι συνέβαλαν στην οικοδόμησή του. Ξεκίνησαν χωρίς επιχορηγήσεις, αλλά με το ελάχιστο του καθενός και όλοι γίνατε κτήτορες ενός νέου Ναού. Ο Ναός είναι μία μαρτυρία ότι συνεχίζει να ενεργεί το Άγιο Πνεύμα στη ζωή μας». Ο Σεβασμιώτατος εμνήσθη με συγκίνηση τους δύο κεκοιμημένους Πατέρες και συνεχάρη τους διαδόχους τους, γιατί επαξίως συνεχίζουν το έργο τους. Εξήρε την εργατικότητα και το φιλοπρόοδον του λαού της Αγριάς και το γεγονός ότι αναδεικνύουν νέους αξίους Ιερείς, που είναι η ελπίδα για το μέλλον.

Εκ του Γραφείου Τύπου.