Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Παρασκευή 31 Μαΐου 2024

Ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κερνίτσης κ. Χρύσανθος στον Ιερό Ναό Αγίου Ιωάννου του Ρώσου Πατρών.

Ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κερνίτσης κ. Χρύσανθος τη Δευτέρα 27 Μαΐου 2024 χοροστάτησε στην Ακολουθία του Όρθρου και ετέλεσε Πανηγυρική Θεία Λειτουργιά στον Ιερό Ναό Αγίου Ιωάννου του Ρώσου Πατρών. Στην ομιλία του ο Θεοφιλέστατος μεταξύ άλλων είπε:

"Σήμερα εορτάζουμε έναν Άγιο δούλο, έναν χριστιανό, καλό στρατιώτη του Ιησού Χριστού". Γεννήθηκε στη Ρωσία και κατετάγει στο ρωσικό στρατό. Έλαβε μέρος σε ένα ρωσοτουρκικό πόλεμο, όπου αιχμαλωτίστηκε και πουλήθηκε ως σκλάβος σε ένα Τούρκο αξιωματικό ο οποίος καταγόταν από το χωριό Προκόπι της Μικράς Ασίας. 

Ο Τούρκος αξιωματικός προσπάθησε να αλλαξοπιστήσει τον Άγιο Ιωάννη το Ρώσο. Ο Άγιος όμως αντιστάθηκε, για τον λόγο αυτό του ανέθεσε να περιποιείται τα ζώα και να κοιμάται στο στάβλο με αυτά. Ο Άγιος έκανε υπομονή στις περιφρονήσεις και αγόγγυστα σήκωσε το σταυρό του. Έλεγε στο αφεντικό του: "Αφέντη μου, εξουσιάζεις μόνο το σώμα μου, όχι την ψυχή μου". Βάδιζε στα ίχνη του Κυρίου και των Αγίων της Ορθοδοξίας μας. 

Το έτος 1924 ένα πλοίο ξεκίνησε από τη Μικρά Ασία για την Εύβοια και μετέφερε το σκήνωμα του Οσίου στο νέο Προκόπι της Ευβοίας. 

Τα ιερά λείψανα και οι άγιες εικόνες είναι οι θησαυροί της Ορθοδοξίας μας. 

Αδελφοί μου, να βαδίζουμε και εμείς πάνω στα ίχνη των Αγίων μας, να γίνουμε μιμητές τους για να αξιωθούμε της Επουρανίου Βασιλείας του Κυρίου μας."

Ο Θεοφιλέστατος μετέφερε τις πατρικές ευχές του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πατρών κ.κ. Χρυσοστόμου για έτη πάμπολλα, ευλογημένα και αγιασμένα.