Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.

..

..
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Πέμπτη 4 Ιουνίου 2020

Κυριακή των Αγίων Πατέρων στο Ίνι Μονοφατσίου.

Την Κυριακή των Αγίων Πατέρων, 31 Μαΐου 2020, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Ανδρέας ιερούργησε στον Ιερό Ενοριακό Ναό Αγίου Γεωργίου στο Ίνι Μοναφατσίου, όπου στο τέλος τέλεσε το τεσσαροκονθήμερο μνημόσυνο υπέρ αναπαύσεως των ψυχής της μακαριστής Αικατερίνης Μαθιουδάκη.
Στην ακολουθία πήραν μέρος ο Πρωτοπρεσβύτερος Κωνσταντίνος Καλογιαννάκης και ο διάκονος Σεραφείμ Βιολάκης. Συμπροσευχόμενος παρέστη ο Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Νικόλαος Κοκολάκης ενώ το αναλόγιο διακόνησε ο Πρεσβύτερος Ιωάννης Καπελλάκης.
Ο Σεβ. Ποιμενάρχης μας κ. Ανδρέας στο Θείο λόγο του αναφέρθηκε εκτενώς στην ευαγγελική περικοπή ενώ τόνισε ότι «ο άνθρωπος γεννιέται τρεις φορές, το πρώτον όταν γεννάται από την μητέρα του, το δεύτερον όταν βαπτίζεται, δια του Αγίου Βαπτίσματος, γεννάται ως χριστιανός πλέον ένας νέος άνθρωπος έχοντας εν δυνάμει και ενέργεια απαντά τα χαρίσματα Παρακλήτου, η δε τρίτη γέννηση του ανθρώπου επέρχεται με τη νέκρωση του σώματος του «το θάνατο», τότε που η ψυχή του, άσχετα από τα οποία επίγεια πιστεύματά της, εισέρχεται στον αόρατο κόσμο της αιωνιότητας».