Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Σάββατο 27 Ιουνίου 2020

«ΙΔ΄ ΚΟΡΙΝΘΟΥ ΠΑΥΛΕΙΑ 2020» Ι.ΑΓΡΥΠΝΙΑ ΕΙΣ ΜΝΗΜΗΝ ΠΑΝΤΩΝ ΤΩΝ ΑΓΙΩΝ ΑΠΟΣΤΟΛΩΝ, ΣΥΝΕΡΓΩΝ ΤΟΥ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ ΠΑΥΛΟΥ ΕΙΣ ΤΟΝ ΚΑΤΑΡΤΙΣΜΟΝ ΤΗΣ ΕΝ ΚΟΡΙΝΘΩ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΘΕΟΦΙΛΕΣΤΑΤΟ ΕΠΙΣΚΟΠΟ ΚΕΓΧΡΕΩΝ κ. ΑΓΑΠΙΟ.

 DSC03516
 Χθες Τετάρτη, 24 Ιουνίου 2020, στον Καθεδρικό Ιερό Ναό του Αποστόλου Παύλου στην Κόρινθο και στο πλαίσιο των «ΙΔ΄ ΚΟΡΙΝΘΟΥ ΠΑΥΛΕΙΩΝ 2020» πραγματοποιήθηκε η καθιερωμένη Ιερά Αγρυπνία προς τιμήν «πάντων των Αγίων Αποστόλων, συνεργών του Αποστόλου Παύλου εις τον καταρτισμόν της εν Κορίνθω Αγίας Εκκλησίας», προεξάρχοντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Κεγχρεών κ. Αγαπίου και συμπροσευχομένου του Σεβ. Μητροπολίτου μας κ. Διονυσίου. Τον Θεοφιλέστατο πλαισίωσαν οι Ιερείς της Αρχιερατικής Περιφέρειας Λουτρακίου και οι Ιερείς του Ι. Ναού.

Στην Ι. Αγρυπνία τα Ιεροψαλτικά αναλόγια κόσμησαν ο Λαμπαδάριος του Ι. Ναού κ. Ιωάννης Λιούντρης και ο Διευθυντής της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής και υπεύθυνος του Γραφείου Γάμων της Ι. Μητροπόλεως μας, Αιδεσ. Πρωτ/ρος π. Αθανάσιος Κοντογιάννης, προσφέροντας στους Πιστούς και τους ευλαβείς προσκυνητές την δυνατότητα της «εν κατανύξει» συμμετοχής τους και της πνευματικής ανατάσεώς τους. Αξίζει να σημειωθεί ότι, χθες πραγματοποιήθηκε ζωντανή αναμετάδοση της Ι. Αγρυπνίας από τον τοπικό τηλεοπτικό σταθμό HLEKTRA TV για τους πιστούς, που για λόγους ασθενείας ή άλλης αδυναμίας δεν μπορούσαν να προσέλθουν στον Ι. Ναό.        
Στην προσλαλιά του, λίγο πριν την απόλυση της Ιεράς Αγρυπνίας, ο άγιος Κεγχρεών κ. Αγάπιος, δοξολόγησε τον Τριαδικό Θεό, που μας αξίωσε να εορτάσουμε κι εφέτος την «Αποστολικήν Πανήγυρι» της Συνάξεως πάντων των Αγίων Αποστόλων, συνεργών του Αποστόλου Παύλου στον καταρτισμό της εν Κορίνθω Αγίας Εκκλησίας. Είναι μια εορτή που μας καλεί σε αφύπνιση για να αντιληφθούμε την κλήση του Θεού, να ανταποκριθούμε στο κάλεσμα Του και δια της μετανοίας να αναγεννηθούμε, ζώντας πάντοτε σύμφωνα με τις Ευαγγελικές προσταγές. Ολοκληρώνοντας, παρεκάλεσε τον Σεβ. Ποιμενάρχη μας, να ευχηθεί, ώστε όλοι μας να αντιληφθούμε την πρόσκληση του Θεού, «ἐξαγοραζόμενοι τὸν καιρόν» (Εφεσ. ε΄, 16) και να φανούμε αντάξιοι της Βασιλείας των Ουρανών!


ΕΚ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ