Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Δευτέρα 29 Ιουνίου 2020

Μεθέορτος Εσπερινός των Αγίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου στην Ι.Μ. Λαγκαδά.

Με την τέλεση του μεθέορτου πανηγυρικού Αρχιερατικού Εσπερινού, το εσπέρας της Δευτέρας 29 Ιουνίου ε.έ., ολοκληρώθηκαν οι εόρτιες λατρευτικές εκδηλώσεις που διοργάνωσε η Ιερά Μητρόπολη Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης προς τιμήν των δύο Αγίων Πρωτοκορυφαίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου.

Του Πανηγυρικού Εσπερινού, ο οποίος πραγματοποιήθηκε εις το Ιερό Προσκύνημα Αποστόλου Παύλου και των Αγίων Κυρίλλου και Μεθοδίου Δερβενίου, χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ.κ. Ιωάννης, πλαισιούμενος από Ιερείς της Ιεράς μας Μητροπόλεως, ενώ το αναλόγιο λάμπρυναν με την παρουσία τους, τα μέλη της παιδικής Βυζαντινής Χορωδίας "Ακαδημία Ψαλτικής Ειρμός», υπό την άριστη καθοδήγηση Καθηγητή Μουσικής κ. Σπυρίδωνα Ασπιώτη.
Στην Εσπερινή ομιλία του προς το παριστάμενο εκκλησίασμα, το οποίο με περισσή ευλάβεια προσήλθε και παρέστη συμπροσευχόμενο, σε αυτό το όμορφο σημείο, όπου ευλόγησε με την διάβασή του, ο ιδρυτής της Εκκλησίας της Ελλάδος και ένας από τους μεγαλύτερους διδασκάλους και παιδαγωγούς της Οικουμένης, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ.κ. Ιωάννης, αναφέρθηκε στο χωρίο «…διαβὰς εἰς Μακεδονίαν βοήθησον ἡμῖν…(Πραξ.16,9)».

για όλες τις φωτογραφίες Εδώ