Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.

..

..
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Τρίτη 30 Ιουνίου 2020

Ρεθύμνης Ευγένιος: Το θέμα της Αγιάς Σοφιάς είναι παγκόσμιο και όχι Ελληνοτουρκικό.

Για την Αγιά Σοφιά μίλησε σήμερα στο Ράδιο Κρήτη και στην εκπομπή του Λευτέρη Βαρδάκη ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ. Ευγένιος.
Ελπίζουμε και προσευχόμαστε – είπε- να παραμείνει ναός και να μην προχωρήσει η μετατροπή σε τζαμί γιατί κανείς δεν μπορεί ν’ αλλάξει με μια κίνηση την ιστορία.

Ο κ. Ευγένιος τόνισε ότι το θέμα της Αγιάς Σοφιάς είναι παγκόσμιο και όχι Ελληνοτουρκικό και επισήμανε το γεγονός ότι ο τουρκικός λαός έχει την μεγάλη ευθύνη και την ύψιστη τιμή να αναδεικνύει την οικουμενικότητα του μνημείου.
Κρατώ – ανέφερε χαρακτηριστικά – τις φωνές μη Ορθοδόξων και εντός της Τουρκίας, που τάσσονται κατά της μετατροπής σε τζαμί και στηλίτευσε την προσπάθεια εργαλειοποίησης του θέματος, στηρίζοντας τις ενέργειες του Οικουμενικού Πατριαρχείου.
Ένας ναός που είναι αφιερωμένος στην Σοφία του Θεού – είπε – δεν μπορεί να γίνεται πιόνι και εργαλείο σκοπιμοτήτων.
Συγκινητική ήταν και η αναφορά του ότι η Αγιά Σοφιά εξακολουθεί να ιερουργεί στις ψυχές των ανθρώπων, λέγοντας ότι όποιος επισκέπτεται τον χώρο, μετατρέπεται από τουρίστα σε προσκυνητή.