Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Δευτέρα 29 Ιουνίου 2020

Ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας στις εορτές του Αποστόλου Παύλου στην Καβάλα.

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα και μεγαλοπρέπεια τιμήθηκε στη Καβάλα ο Φωτιστής και Ιδρυτής της Εκκλησίας των Φιλίππων Απόστολος Παύλος.
Την Κυριακή 28 Ιουνίου 2020 εσπέρας τελέσθηκε ο Αρχιερατικός Εσπερινός της Εορτής στον Ιερό Καθεδρικό Ναό του Αποστόλου Παύλου Καβάλας, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας κ. Χρυσοστόμου κατόπιν ευγενούς προσκλήσεως του επιχώριου Μητροπολίτου  Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου Φιλίππων, Νεαπόλεως και Θάσου κ.κ. Στεφάνου.

Στα προπύλαια του Ιερού Ναού λόγω της πανδημίας, με την παρουσία πλήθους κόσμου τελέσθηκε η Αρτοκλασία και εξεφωνήθη ο πανηγυρικός της ημέρας από τον Σεβασμιώτατο Ποιμενάρχη μας σχετικά με το μεγαλείο του Αποστόλου Παύλου.
Ανήμερα της εορτής, Δευτέρα 29 Ιουνίου 2020 τελέστηκε η Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας και συλλειτουργούντος του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου της πόλεως κ. Στεφάνου, όπως επίσης στο τέλος της Θείας Λειτουργίας και η καθιερωμένη Δοξολογία επί τη απελευθερώσει της Καβάλας από την Βουλγαρική κατοχή. Τον Θείο Λόγο εκήρυξε ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας πάλι δια τον πρωτοκορυφαίο Απόστολο Παύλο ως ιδρυτή της Εκκλησίας των Φιλίππων και της Μακεδονίας.
Στις λατρευτικές συνάξεις παρέστησαν σύσσωμες οι Πολιτικές, Στρατιωτικές Αρχές του τόπου, τα Σώματα Ασφαλείας με επικεφαλής τον Υπουργό Εθνικής Αμύνης κ. Νικόλαο Παναγιωτόπουλο συνοδευόμενο από τον Γενικό Αρχηγό του ΓΕΕΘΑ Στρατηγό κ. Κωνσταντίνο Φλώρο.


Το κήρυγμα του Σεβασμιωτάτου κατά την Θεία Λειτουργία: