Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Δευτέρα 1 Ιουνίου 2020

Μάνης Χρυσόστομος Γ': «Να μελετήσουμε τα άρθρα του «Πιστεύω» για τον Χριστό».

Πηγή φωτογραφιών - πληροφοριών: romfea.gr.

Κυριακή Ζ΄ από του Πάσχα και των Αγίων Πατέρων της πρώτης Οικουμενικής Συνόδου, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μάνης κ. Χρυσόστομος Γ΄, κατόπιν κανονικής αδείας του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου Β΄, λειτούργησε στον Ιερό Ναό Αγίου Διονυσίου του Αρεοπαγίτου Πολιούχου των Αθηνών στο Κολωνάκι.

Στην Αρχιερατική Θεία Λειτουργία ήταν ο Σεβασμιώτατος, συμπαραστατούμενος από τους εφημέριους του Ιερού Ναού, τους Αρχιμ. π. Θεοφάνη Δαρζέντα και π. Παναγιώτη Καχρίλα καθώς και τους διακόνους π. Χριστόδουλο Κρουστάλη και π. Φιλούμενο Καϊταλίδη.
Στο δεξιό αναλόγιο έψαλε ο Πρωτοψάλτης του Ιερού Ναού κ. Γεώργιος Δεμελής με τον πολυμελή χορό και στο αριστερό αναλόγιο ο Λαμπαδάριος του Ιερού Ναού κ. Αναστάσιος Μαυρογένης.
Στο κήρυγμα του ο Σεβασμιώτατος μεταξύ των άλλων είπε: Σήμερα Κυριακή ανάμεσα στην εορτή της Αναλήψεως και της Πεντηκοστής που αναμένουμε, ακούσαμε στην Ευαγγελική περικοπή ένα μέρος από την Αρχιερατική Προσευχή του Χριστού, όπως μας την διέσωσε ο Ευαγγελιστής Ιωάννης.
Εκεί γίνεται λόγος για την αιώνια ζωή και για να γίνει κατανοητή η αιωνιότητα, είναι ανάγκη να γνωρίσουμε τον Χριστό: «Αύτη δε εστίν η αιώνιος ζωή, ίνα γινώσκωσί σε τον μόνον αληθινόν Θεόν και ον απέστειλας Ιησούν Χριστόν» (Ιω. 17,3).
Και ο Σεβασμιώτατος έθεσε το ερώτημα: «Πόσο γνωρίζουμε τον Χριστό; ο Χριστός δεν είναι ένας μύθος, ένα ιδεολόγημα, ένας αρχηγός μιας θρησκείας, ένας φιλόσοφος.
Ο Χριστός είναι ο Σωτήρ και λυτρωτής του κόσμου, ο Υιός του Θεού, το δεύτερο Πρόσωπο της Αγίας Τριάδος και η Α΄ Οικουμενική Σύνοδος που γιορτάζουμε σήμερα, γι’ αυτό το Πρόσωπο μίλησε, θεολόγησε, δογμάτισε.
Είναι τα πρώτα άρθρα του Συμβόλου της Πίστεως, από το δεύτερο μέχρι το έβδομο και αυτά πρέπει να τα μελετήσουμε, εκεί τα βρίσκουμε όλα για το Χριστό.
Έτσι θα προσπαθήσουμε να προσεγγίσουμε τον Χριστό και πιο πολύ να τον βιώσουμε.
Η ώρα πλέον του αληθινού Χριστιανού είναι παρούσα. Ακριβώς, σε αυτή την εποχή του νεορθολογισμού, της άκριτης παγκοσμιοποίησης, της αποϊεροποίησης, προβάλλει επιτακτική ανάγκη για μια ουσιαστική συνειδητή Χριστιανική ζωή.
Φλυαρία περί Χριστιανισμού δεν έχει νόημα. Αληθινοί Χριστιανοί χρειάζονται.