Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.

..

..
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Τρίτη 31 Δεκεμβρίου 2019

ΟΥΤΕ ΟΙ ΘΥΕΛΛΩΔΕΙΣ ΑΝΕΜΟΙ ΟΥΤΕ ΤΟ ΧΙΟΝΟΝΕΡΟ ΕΜΠΟΔΙΣΑΝ ΤΟΝ ΑΓΙΑΣΜΟ ΤΩΝ ΥΔΑΤΩΝ ΣΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΤΗΣ ΕΡΜΟΥΠΟΛΗΣ.

 
Στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος ιερούργησε σήμερα, ημέρα των Αγίων Θεοφανείων, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β',
.Παρουσία του Βουλευτού Κυκλάδων της Νέας Δημοκρατίας κ. Φίλιππου Φόρτωμα, του Χωρικού Αντιπεριφερειάρχη κ. Γ. Λεονταρίτη, Δημάρχου Σύρου-Ερμούπολης κ. Νικολάου Λειβαδάρα, του Θεματικού Αντιπεριφερειάρχη Μεταφορών κ. Μ. Δαδάου, Περιφερειακών και Δημοτικών Συμβούλων, των Διευθυντών και Προϊσταμένων των Σωμάτων Ασφαλείας και του Στρατού και του Λιμενικού Σώματος, Δικαστικών και Εκπαιδευτικών Λειτουργών, του Διοικητού της Ακαδημίας Εμπορικού Ναυτικού και Σπουδαστών, αγήματος της ΠΝΒ Σύρου, νέων του Λυκείου Ελληνίδων, Προσκόπων του Κυβερνήτου και Αξιωματικών της ελλιμενισμένης προς απόδοση τιμών, κατόπιν εντολής του Ενδοξοτάτου Αρχηγού του Γενικού Επιτελείου Ναυτικού, Αντιναυάρχου κ.Νικ. Τσούνη, ΤΠΚ «ΡΙΤΣΟΣ», και πλήθους πιστών.
Μετά την τελετή του Μεγάλου Αγιασμού, λόγω της επικρατούσης σφοδράς κακοκαιρίας με θυελλώδεις ανέμους και χιονόνερο, σχηματίσθηκε αυτοκινητοπομπή μεταφέρουσα τον Τίμιο Σταυρό, τον Σεβασμιώτατο κ. Δωρόθεο Β ‘ , τον ιερό Κλήρο, τους τα πρώτα φέροντες και τους πιστούς προς την Πλατεία Κανάρη, του λιμένα Ερμουπόλεως, όπου είχαν παραταχθεί σπουδαστές της Ακαδημίας Εμπορικού Ναυτικού Σύρου με τη σημαία τους.
Εκεί ο Σεβασμιωτατος κ. Δωρόθεος Β' , μετά από σύντομη τελετή έρριψε το Σταυρό στη θάλασσα, τον οποίο έσπευσαν να ανασύρουν 10
τολμηροί νέοι, υπο τα χειροκροτήματα των παρισταμένων, τους πανηγυρικούς συριγμούς των πλοίων «ΑΡΤΕΜΙΣ», «ANDROS JET», και ΤΠΚ «ΡΙΤΣΟΣ», του «BLUE STAR RODOS» και των άλλων πλοίων που δεξαμενίζονται στο Ναυπηγείο του «ΝΕΩΡΙΟΥ», των σκαφών του Λ.Σ. και του καϊκιού ενός τολμηρού ψαρά, η παρουσία του οποίου στόλισε το χώρο της τελετής, και τις χαρμόσυνες κωδωνοκρουσίες των Ναών της πόλης.
Ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’ προσέφερε στον ανασύραντα τον Τίμιο Σταυρό κ. Γ. Ξαγοράρη χρυσό εγκόλπιο σταυρό και σε όλους τους κολυμβητές αναμνηστικές πετσέτες.
Μετά το πέρας της Τελετής, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’ ευχαρίστησε τους πιστούς, που αψήφησαν τη θύελλα και τήρησαν το πατρώο έθος, και τους εκπροσώπους όλων των τοπικών Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης και κοινωνικής Δικτύωσης, που κατέγραψαν την τελετή, και ευχήθηκε το Αιγαίο να γίνει θάλασσα ειρήνης, αγάπης, συνεργασίας και αλληλεγγύης.