Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Δευτέρα 30 Δεκεμβρίου 2019

Η Εορτή των Θεοφανείων στην Ελευθερούπολη.

Με ιδιαίτερη μεγαλοπρέπεια και κατάνυξη εορτάσθηκε και φέτος, την Δευτέρα 6 Ιανουαρίου 2020, στην Ελευθερούπολη η εορτή των Θεοφανείων. Το πρωί τελέσθηκε στο Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Νικολάου Πανηγυρική Θεία Λειτουργία ιερουργούντων των εφημερίων του Ιερού Ναού.

Τον Θείο Λόγο εκήρυξε ο Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως Αρχιμανδρίτης Χρυσόστομος Μπένος, αναφερόμενος στη στιχομυθία μεταξύ του Ιωάννου του Προδρόμου και του Ιησού Χριστού πριν την βάπτιση, τονίζοντας το λόγο του Ιησού: «ούτω γαρ πρέπον εστίν ημίν πληρώσαι πάσαν δικαιοσύνην…».
Πριν το τέλος της Θείας Λειτουργίας ετελέσθη η Ακολουθία του Μεγάλου Αγιασμού των Θεοφανείων και εν συνεχεία οι Ιερείς αγίασαν όλους του πιστούς που προσήλθαν να λάβουν τη χάρη και τη φώτιση του Παναγίου Πνεύματος.
Μετά την απόλυση της Θείας Λειτουργίας έλαβε χώρα η Λιτάνευση του Τιμίου Σταυρού, παιανιζούσης της Φιλαρμονικής του Δήμου, από τον Μητροπολιτικό Ναό προς το κολυμβητήριο της πόλεως, όπου και πραγματοποιήθηκε η κατάδυση του Τιμίου Σταυρού, με επικεφαλής του ευσεβούς λαού τον Πρόεδρον του Δημοτικού Συμβουλίου Παγγαίου κ. Κωνσταντίνο Γάκη, τον Αντιδήμαρχο κ. Καλλινικίδη Ανδρέα καθώς  και εκπροσώπων των Σωμάτων Ασφαλείας και της Πυροσβεστικής της πόλεως.
Συγκινητική ήτο η συμμετοχή των πιστών που παρά το κρύο της ημέρας προσήλθαν να παρακολουθήσουν την τελετή. Όπως επίσης εντυπωσιακή ήτο και η συμμετοχή των νέων παιδιών της πόλεως που αψήφησαν το ψύχος και με γενναιότητα βούτηξαν στα παγωμένα νερά για να πιάσουν το Τίμιο Σταυρό και να λάβουν τη Χάρι Του.
Τον Σταυρό έπιασε ο νεαρός Στέφανος Λυρόπουλος και αφού έλαβε την ευλογία των Ιερέων του δόθηκε ένας χρυσός επιστήθιος Σταυρός ως ευλογία και ανάμνηση της ημέρας. Στο τέλος της τελετής ο Πρωτοσύγκελλος μετέφερε της ευχές του Σεπτού Ποιμενάρχου μας προς όλους του παρευρισκομένους και ευχαρίστησε όλους όσους συνετέλεσαν για να πραγματοποιηθεί η τελετή του καθαγιασμού των Υδάτων στην πόλη μας.