Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Τρίτη 31 Δεκεμβρίου 2019

Η Δεσποτική Εορτή των Θεοφανείων στη Νήσο Πάρο.

 
   Με λαμπρότητα και θρησκευτική κατάνυξη εορτάστηκε και φέτος 6-1-2020 η Δεσποτική Εορτή των Θεοφανείων στη νήσο Πάρο. Το πρωί ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Καλλίνικος χοροστάτησε του Όρθρου και προεξήρχε της Θείας Λειτουργίας στο Ιερό Προσκύνημα Παναγίας Εκατονταπυλιανής.
Τον Θείο Λόγο κήρυξε ο π. Δωρόθεος Βενετσανόπουλος. Προ της Απολύσεως, σύμφωνα με την τάξη της Αγίας μας Εκκλησίας, τέλεσε την Ακολουθία του Μεγάλου Αγιασμού,  παρουσία της Βουλευτού Κυκλάδων κας Κατερίνας Μονογυιού, του Δημάρχου Πάρου κ. Μάρκου Κωβαίου και των λοιπών Τοπικών Αρχών. Στη συνέχεια σχηματίστηκε πομπή με κατεύθυνση φέτος λόγω των δυνατών θυελλωδών ανέμων, αντί του κεντρικού Λιμένος Πάρου, την θέση «Βίντσι» Παροικίας, όπου πραγματοποιήθηκε η τελετή καταδύσεως του Τιμίου Σταυρού στα θαλάσσια ύδατα. Τηρώντας την ωραία και παλαιά παράδοση δύο νέοι αψηφώντας το δριμύ ψύχος, έπεσαν στα παγωμένα νερά της θάλασσας, για να «πιάσουν» τον Σταυρό. Και στους δύο ο Σεβασμιώτατος προσέφερε μικρές ευλογίες, ενώ στον Στυλιανό Πατρίκη που ανέσυρε τον Τίμιο Σταυρό, μια Εικόνα της Παναγίας της Εκατονταπυλιανής, πιστό αντίγραφο της εφεστίου Ιεράς Εικόνος. Σε όλους τους πιστούς ο Σεβασμιώτατος ευχήθηκε πλούσια την Χάρη του Επιφανέντος Χριστού και το Θείο Φως να φωτίζει και να καταυγάζει την ζωή και τα έργα τους.