Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Τρίτη 31 Δεκεμβρίου 2019

Φθιώτιδος Συμεών: «Ο Αγιασμός των Θεοφανείων να φέρει Ειρήνη παντού».

 
Με την δέουσα Εκκλησιαστική Μεγαλοπρέπεια και λαμπρότητα, παρά την σφοδρότητα του παγετού, Εορτάσθηκε την Δευτέρα 6 Ιανουαρίου τ.ε. στην Ιερά Μητρόπολή μας, η Μεγάλη Δεσποτική Εορτή των Θεοφανείων.

          Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Συμεών, τηρώντας την παράδοση μετέβη στην παραθαλάσσια πόλη της Στυλίδος, στο πρώτου Λιμάνι της Φθιώτιδος, όπου στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Αθανασίου, προηξήρχε της Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας του Μεγάλου Βασιλείου, ετέλεσε τον Μέγα Αγιασμό και χοροστάτησε στην τελετή καταδύσεως του Τιμίου Σταυρού, αγιάζοντας τα νερά του Μαλιακού κόλπου.
          Η Αρχιερατική Θεία Λειτουργία μετεδόθη απευθείας μέσω του Τηλεοπτικού Σταθμού «Star Κεντρικής Ελλάδος», καθώς και μέσω του Ραδιοφωνικού Σταθμού της Ιεράς Μητροπόλεως μας (89,4 fm).
          Τον Ποιμενάρχη μας στην Θεία Λειτουργία πλαισίωσαν: ο Αρχιερατικός Επίτροπος Στυλίδος και Διευθυντής του Ιδρύματος «Αργύρη Πετρή –Στέγη Γερόντων» Πανοσιολ. Αρχιμ. π. Μάξιμος Νικολόπουλος, οι Εφημέριοι του Ναού Πανοσιολ. Αρχιμ. π. Δαμασκηνός Ξηρομερίτης και π. Βασίλειος Θεοδοσίου, ο Αρχιδιάκονος π. Ευστάθιος Κατόπης και ο Ιεροδιάκονος π. Νικόλαος Πολυζώης.
          Παρέστη πλήθος πιστών και σύσσωμη η Πολιτική και Στρατιωτική ηγεσία του Νομού Φθιώτιδος, προεξάρχοντος του συντοπίτου μας Εξοχωτάτου Υπουργού των Οικονομικών κ. Χρήστου Σταϊκούρα.
          Μετά την ολοκλήρωση του Μεγάλου Αγιασμού, εν πομπή και παρατάξει Κλήρος, Άρχοντες και λαός, προπορευομένων της Δημοτικής Φιλαρμονικής του Δήμου Λαμιέων, Ιεροπαίδων και τιμητικού Στρατιωτικού αγήματος, κατευθύνθηκαν στο λιμάνι, όπου πραγματοποιήθηκε παρουσία του Καθηγουμένου της Ιεράς Μονής Αγίου Γεωργίου Στυλίδος Πανοσιολ. Αρχιμ. π. Ιγνατίου Σάπιου και πλήθους πιστών,  η τελετή καταδύσεως του Τιμίου Σταυρού.
          Ο Ποιμενάρχης μας επιβιβάστηκε στο Πλοιάριο – Ρυμουλκό «PANTHER» και αγίασε τα παγωμένα νερά του Μαλιακού κόλπου ρίπτοντας τον Τίμιο Σταυρο.
          Τέσσερις νέοι, αψηφώντας το δριμύ ψύχος, βούτηξαν στην θάλασσα για να ανασύρουν τον Σταυρό.
          Ο 21χρονος εκ Στυλίδος καταγόμενος Στέλιος Ελαφροπάτης αξιώθηκε να είναι εκείνος που έπιασε πρώτος το Σταυρό, αποκομίζοντας το παρατεταμμένο χειροκρότημα πάντων των παρακολουθούντων πιστών, την πατρική Ευλογία του Σεβασμιωτάτου, καθώς και το μετάλλιο των Φθιωτών Αγίων της Ιεράς Μητροπόλεως μας, το οποίο και του έδωκε ο Ποιμενάρχης μας ως αντίδωρο αναμνήσεως και ευλογίας.
          Απευθύνοντας τις εκ βάθους ψυχής του ευχές επ’ ευκαιρία της Μεγάλης Εορτής  των Θεοφανείων, προς τους Άρχοντες και τους πιστούς ολοκλήρου της Φθιώτιδος, ο Σεβασμιώτατος χαρακτηριστικά ανέφερε:
          «Εκφράζω την χαρά μου που η Ιερά Μητρόπολη εκτός από ορεινό έχει και θαλάσσιο περιβάλλον. Να έχουμε θάλασσες που  μας συνδέουν με το πέλαγος, με την νησιωτική Ελλάδα, με τα σύνορα με λαούς και πολιτισμούς
          Σήμερα ευλογήσαμε τη θάλασσα από το μεγαλύτερο Λιμάνι της Φθιώτιδος, της Στυλίδος, όλοι μαζί,  η Πολιτική, η Στρατιωτική ηγεσία του τόπου,  οι Αυτοδιοικητικοί παράγοντες. Στείλαμε ένα μήνυμα, ενότητος, ομοψυχίας και αγάπης μαζί με το λαό. Κυρίως ένα μήνυμα ελπίδας,  γιατί τα Θεοφάνεια στέλνουν το μήνυμα,  ότι η ζωή δεν είναι καταδικασμένη στο σκοτάδι,  αλλά είμαστε όλοι καλεσμένοι στο Φως του Θεού.
            Αυτό εύχομαι μέσα από την καρδιά μου σε όλους τους κατοίκους της Φθιώτιδος,  σε όλους τους Φθιωτούς,   όπου γης. Να εκφράσω τις ευχαριστίες μου και στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης που είναι κοντά μας και εκφράζω την ευγνωμοσύνη μου και την αγάπη μου προς όλους εσάς που στέλνετε τη φωνή μας σε όλη την οικουμένη.
            Και θέλω να στείλω ένα μήνυμα στους ομογενείς της Φθιώτιδος,  σε όλα τα μήκη και πλάτη της γης, ο φωτισμός του Χριστού να φωτίζει και να θερμαίνει  τις σκέψεις μας.
           Να ξέρετε ότι η πατρίδα σας αγαπάει , ο νέος Επίσκοπος σας, ο Συμεών σας αγαπάει και σας ευλογεί.
           Θα σας περιμένω κάθε φορά που επισκέπτεσθε την πατρίδα να βλεπόμαστε, να ανταμώνουμε, να ενώνουμε τις δυνάμεις μας για το καλό του τόπου.
      Χρόνια πολλά πανευφρόσυνα και δημιουργικά, ευλογημένα και οι θάλασσές μας που ευλογήθηκαν σήμερα από τον Κεράτιο κόλπο που ευλόγησε ο Οικουμενικός μας Πατριάρχης  μέχρι το πρώτο Λιμάνι της Χώρας μας, τον  Πειραιά,  που ευλόγησε ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος μας,  από τη Θεσσαλονίκη, απ’ όλη την Ελλάδα, η θάλασσα να φέρει ειρήνη στους λαούς, στους πολιτισμούς και να ηρεμεί τους λογισμούς και στην γείτονα χώρα και σε όσους  έχουν την ηγεσία λαών και πολιτισμών, γιατί οι λαοί απαιτούν ειρήνη. Ειρήνη παντού, ειρήνη πάσι. Χρόνια πολλά!».
        Στη συνέχεια η πομπή επέστρεψε στο Ναό, όπου ο Σεβασμιώτατος διένειμε προς όλους τους Άρχοντες και τους πιστούς το αντίδωρο και αντάλλαξε εόρτιες ευχές με όλους.
    Συνοδευόμενος από την οικοδέσποινα της πόλεως, Δήμαρχο Στυλίδος κ. Βιργινία Στεργίου, ο Σεβασμιώτατος πραγματοποιήσε επίσκεψη σε όλα τα καταστήματα της κεντρικής Πλατείας της πόλεως, όπου χαιρέτισε τους καταστηματάρχες και όλους τους παρευρισκομένους, επικοινώνησε ευχάριστα μαζί τους και αντάλλαξε ευχές για μια καλή και ευλογημένη χρονιά γεμάτη δύναμη, υγεία, αγάπη, ενότητα και χαρά.
       Η Εόρτια ημέρα έκλεισε με γεύμα, το οποίο και ευγενώς παρέθεσε η Αξιότιμος κ. Δήμαρχος, προς τον Σεβασμιώτατο και όλους τους επισήμους στο κτίριο του ΟΣΚ στο Πάρκο του Λαού.
       Κατά την διάρκεια του γεύματος τον Σεβασμιώτατο προσεφώνησε η Δήμαρχος Στυλίδος κ. Βιργινία Στεργίου και εκφράζοντας τα συναισθήματα όλων των Αυτοδιοικητικών Αρχόντων και των κατοίκων της περιοχής του ευχήθηκε Χρόνια Πολλά και καλή χρονιά με υγεία και δύναμη χαρίζοντάς του ευγενώς ένα προσωπικό δώρο.
     Ο Σεβασμιώτατος ευχαρίστησε την κ. Στεργίου για το δώρο και τις ευχές, καθώς και για την Αρχοντική και Αβραμιαία φιλοξενία της στην πόλη και ευχαρίστησε ακόμη και τον ιδιοκτήτη του πλοίου κ. Χρυσόστομο Τσανζσίζη για την ευγενή διάθεση του πλοίου και για το συμβολικό δώρο που του προσέφερε, μία στολή ναυτικού πληρώματος, όπου πάνω φέρει το όνομα «Συμεών».
      «Σήμερα νιώθω την χαρά, την οποία νιώθει κάθε πατέρας, που ευρίσκεται στο τραπέζι της χαράς και της αγάπης με την οικογένειά του. Έτσι κι’ εμείς σήμερα βρισκόμαστε όλοι μαζί ενωμένοι και ευλογημένοι ως οικογένεια. Χρόνια πολλά. Σας ευχαριστώ για την αγάπη σας», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Σεβασμιώτατος.
Φωτογραφίες: Δημήτριος Ανάγνου.