Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Δευτέρα 30 Δεκεμβρίου 2019

Ο Αγιασμός των Υδάτων στην Κέρκυρα (ΦΩΤΟ).

Παρά το ψύχος έγινε στο παλιό λιμάνι της Κέρκυρας το μεσημέρι της Δευτέρας 6 Ιανουαρίου 2020 η κατάδυση του τιμίου Σταυρού και ο αγιασμός των υδάτων, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ Νεκταρίου, από πλοιάριο του Λιμενικού.
Σε μήνυμά του προς τους πιστούς που βρέθηκαν στο παλιό λιμάνι ο κ. Νεκτάριος επεσήμανε ότι όπως στην Παλαιά Διαθήκη ο Μωυσής έριξε το ξύλο στο νερό της Μεράς και ήρθε η γλυκύτητα και η άρση της πίκρας του, έτσι και στον καιρό της χάριτος ο τίμιος Σταυρός αγιάζει τα ύδατα και μας δίνει την δυνατότητα την πικρίλα της ζωής μας που προέρχεται από την αμαρτία, την μοναξιά, το κακό, τον θάνατο, να την αντικαθιστά η γλυκύτητα της παρουσίας του Χριστού, που με την αγάπη αγιάζει τα πάντα και τον άνθρωπο και την κτίση. Το φως της παρουσίας Του ας καταυγάσει τις ψυχές μας και ας δώσει σ' αυτές χαρά και ελπίδα!
η συνέχεια: Εδώ