Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Τρίτη 10 Σεπτεμβρίου 2019

ΚΕΡΚΥΡΑΣ ΝΕΚΤΑΡΙΟΣ, Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΦΩΤΙΖΕΙ, Ο ΣΤΑΥΡΟΣ ΖΩΟΠΟΙΕΙ.

ΚΕΡΚΥΡΑΣ ΝΕΚΤΑΡΙΟΣ, Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΦΩΤΙΖΕΙ, Ο ΣΤΑΥΡΟΣ ΖΩΟΠΟΙΕΙ (30)

Στον πανηγυρίζοντα ναό της Υπεραγίας Θεοτόκου Φανερωμένης των Στερεωτών, της «Παναγίας των Ξένων» στην παλιά πόλη της Κέρκυρας λειτούργησε το πρωί της Κυριακής 8 Σεπτεμβρίου 2019 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκτάριος.

Απευθυνόμενος στο πολυπληθές εκκλησίασμα ο κ. Νεκτάριος τόνισε ότι είναι ευλογημένη η συγκυρία του συνεορτασμού του γενεθλίου της Θεοτόκου με την Κυριακή προ της Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού. Όπως η γέννηση της Παναγίας σηματοδοτεί την προετοιμασία του ανθρωπίνου γένους για την λύτρωση από την αμαρτία και τον θάνατο, έτσι και η Κυριακή προ της Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού σηματοδοτεί την προετοιμασία όλων μας για να αποδεχθούμε την ευλογία του σταυρού.
Ο ερχομός της Παναγίας οδηγεί στην ανάκληση της δύναμης της κατάρας που συνόδευε το ανθρώπινο γένος εκ της πτώσεώς του στον Παράδεισο στα πρόσωπα της Εύας και του Αδάμ. Η Παναγία γίνεται η νέα Εύα, αυτή της υπακοής και της εμπιστοσύνης στον Θεό και το θέλημά Του. Ο Χριστός γίνεται ο νέος Αδάμ, αυτός που θα πάρει από το χέρι όλη την ανθρωπότητα εκ του θανάτου εις την ζωήν επάνω στον σταυρό. Η Παναγία προετοιμάζει την λύση της κατάρας. Ο Χριστός, επάνω στον σταυρό, με τους ποταμούς του αίματός Του, θα λύσει την κατάρα σχίζοντας το χειρόγραφο των αμαρτιών μας.
Γι’ αυτό και η εορτή είναι εορτή μεγάλης χαράς. Δεν υπάρχει πλέον ψεγάδι, δεν υπάρχει σκοτεινιά στην ζωή μας, αλλά το φως που πηγάζει από το έλεος του Θεού. Και η ανθρώπινη φύση στο πρόσωπο της Παναγίας προσφέρεται, ώστε από αυτήν να λάβει υπόσταση ανθρώπινη ο Θεός. Η Παναγία κάτω από τον Σταυρό ικετεύει τον Υιό της για την ανθρωπότητα, για την ανάσταση, για την αιωνιότητα. Η Παναγία παρακαλεί τον Υιό της συνεχώς, ως μάνα όλων μας, να λάβουμε την δωρεά της σωτηρίας όλοι όσοι αποφασίσουμε να την ζητήσουμε. Η Παναγία νιώθει την ρομφαία του πόνου κάτω από τον σταυρό. Η ίδια όμως θα είναι αυτή που θα διακηρύξει την χαρά της ανάστασης του Υιού της και θα παρακαλεί αυτήν την χαρά να την ζήσουμε.
Ο κ. Νεκτάριος προέτρεψε τους πιστούς να προσφέρουν τον εαυτό τους σ’ Εκείνον που μας αναγέννησε, μας έδωσε την δυνατότητα της σωτηρίας στην παρούσα ζωή και στην αιωνιότητα, να λάβουν απόφαση, να προσπέσουν στον ζωοποιό Σταυρό και να ευχαριστήσουν τον Κύριό μας και να συνταυτιστούν με την ζωή της Παναγίας μας, η οποία έρχεται, φωτίζει, χαριτώνει, πρεσβεύει διά παντός. Να συσταυρώσουν πάθη και επιθυμίες και να αφήσουν την Παναγία να σκέπει, να ευλογεί, να περιφρουρεί την ζωή όλων. Φωτίζει η Παναγία, ζωοποιεί ο Σταυρός!
Αυτό ας είναι το μήνυμα της ελπίδας και η αφετηρία του συμπροβληματισμού για την στειρότητα της εποχής!