Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Δευτέρα 9 Σεπτεμβρίου 2019

Επίσκοπος Κερνίτσης " Αυτοί είναι οι πραγματικοί θησαυροί που κοσμούν ολόκληρη την Ορθοδοξίας μας ".

Κατόπιν αδείας του Σεβασμιωτάτου  Μητροπολίτου Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου  κ.κ Ιεροθέου και ευλογίας του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πατρών κ.κ. Χρυσοστόμου, ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κερνίτσης κ. Χρύσανθος μετέβη την Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Αντιρίου  και ετέλεσε την Θεία Λειτουργία, ενώπιον των ανεκτίμητων θησαυρών της Αγίας Ορθοδόξου Πίστεώς μας .
Στον  Ιερό Ναό  Αγίου Νικολάου Αντιρίου  με ευλογία του καθηγουμένου  της Ιεράς   Μονής Σίμωνος Πέτρας Γέροντος  Ελισσαίου ο Ιερομόναχος π. Γερβάσιος και άλλοι μοναχοί εκόμισαν τμήμα Τιμίου Ξύλου και την χείρα της Αγίας Μυροφόρου Μαρίας της Μαγδαληνής .

Στην ομιλία του ο Θεοφιλέστατος αφού ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου κ.κ. Ιερόθεον καθώς και τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Πατρών κ.κ. Χρυσόστομον διά την κανονική αδεία που του  παρεχώρισαν , ετόνισε ότι χριστιανός σημαίνει σηκώνω το Σταυρό μου και νεκρώνω τα πάθη μου .
Σταυρός σημαίνει ομολογία πίστεως και οι ομολογητές σηκώνουν το σταυρό τους .
Σταυρός σημαίνει ότι είμαι έτοιμος να πεθάνω για τον Εσταυρωμένο  Χριστό.
Τέλος Σταυρός σημαίνει αυταπάρνηση, υπομονή, προσευχή για να βρουν οι άνθρωποι την σωτηρία τους μέσα στην Αγία μας Εκκλησία.
Παρακάλεσε τους πιστούς  πάντοτε να φέρουν επί του στήθουσι και επί της καρδίας τον τίμιο Σταυρό.
Κλείνοντας ο Θεοφιλέστατος συνεχάρη τον προϊστάμενό του ιερού ναού π. Πολύκαρπο Θεοφάνους για την όλη πνευματική του εργασία στην ενορία.