Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2019

Πατριαρχείο Γεωργίας: «Ελπίζουμε ότι η Ρωσική Εκκλησία θα σεβαστεί την εδαφική ακεραιότητα της Γεωργίας».


Γράφει ο Αρχιμανδρίτης Ρωμανός Αναστασιάδης,
Κληρικός του Οικουμενικού Πατριαρχείου εκ Κρήτης.



Παντού τα ίδια... Παντού η ίδια υποκρισία, τα ίδια ψέματα, οι ίδιες απάτες, οι ίδιες υπόγειες διαπλοκές σε βάρος της ανεξαρτησίας και της εδαφικής ακεραιότητας κυρίαρχων κρατών, και μάλιστα Ορθοδόξων Λαών.
Όπως το κάνουν στην Ουκρανία, στην περιοχή του Ντομπάς με τις παράνομα αποσχισθείσες μη αναγνωρισμένες διεθνώς δομές, τις λεγόμενες «Λαϊκή Δημοκρατία του Λουγκάνσκ» και «Λαϊκή Δημοκρατία του Ντονέτσκ», όπως το κάνουν με τη ρωσική παρουσία στα Κατεχόμενα της Κύπρου, που νομιμοποιεί και ενισχύει τη λεγόμενη «Τουρκική Δημοκρατία της Βόρειας Κύπρου», σύμφωνα με το αποκαλυπτικό ρεπορτάζ της Τατιάνας Ντερκάτς, έτσι ακριβώς εμπαίζουν και εξαπατούν και τους ομοδόξους αδελφούς μας της Γεωργίας. Επισήμως δήθεν αρνούνται κάθε ανάμιξη με αποσχιστικά κινήματα και αιματηρές συγκρούσεις που απειλούν την εδαφική ακεραιότητα και κυριαρχία ανεξαρτήτων κρατών, αλλά πίσω από όλα αυτά βρίσκονται δυνάμεις που οι ίδιοι υποθάλπουν, ενισχύουν και χρηματοδοτούν.

Ποιοι; Μα η Ρωσική Ηγεσία, Πολιτική και Εκκλησιαστική. Και εντάξει οι πολιτικοί, ας πούμε ότι θέτουν ως προτεραιότητα τα πολιτικά και γεωστρατηγικά συμφέροντα της Ρωσίας, αδιαφορώντας για αρχές δικαίου, αδελφοσύνης, ειρήνης και συνεργασίας ανάμεσα στους λαούς. Αλλά και η Ρωσική Εκκλησία συμμέτοχος και συνένοχος στα σκοτεινά παιχνίδια των πολιτικών;

Είναι τελικά Εκκλησία το Πατριαρχείο Μόσχας ή μια κρατική υπηρεσία, πάντα πρόθυμη να συνδράμει στις εντολές του Κρεμλίνου, αδιαφορώντας για την αποστολή της ως Εκκλησίας του Χριστού; Και ως πότε θα εμπαίζει τους λαούς που ταλαιπωρούνται και δοκιμάζονται από τις δόλιες επεμβάσεις της Μόσχας; Ως πότε θα τους χτυπάει δήθεν φιλικά την πλάτη και θα τους διαβεβαιώνει ότι υποστηρίζει τα δίκαιά τους, ενώ στην πραγματικότητα και η ίδια συναινεί και συνεργεί σε όσα τραυματίζουν την αξιοπρέπειά τους και απειλούν την εθνική και κρατική τους υπόσταση;

Η παρακάτω ανακοίνωση δεν είναι μικρής σημασίας. Και πρέπει να τη διαβάσουμε με πολλή προσοχή. Δημοσιεύθηκε από τον Πρωτοπρεσβύτερο Ανδρέα Τζαγμαΐτζε, Διευθυντή του Γραφείου Δημοσίων Σχέσεων και Τύπου του Πατριαρχείου της Γεωργίας. Πρόκειται για μια ευγενική αλλά και ξεκάθαρη διαμαρτυρία προς τον Πατριάρχη Μόσχας Κύριλλο, ο οποίος προέβη σε μία αδιανόητη πράξη, εχθρική και προσβλητική προς τον Ορθόδοξο Λαό της Γεωργίας: συνεχάρη με επιστολή του το νεοεκλεγέντα «πρόεδρο» της -παράνομα αποσχισμένης από τη Γεωργία και μη αναγνωρισμένης διεθνώς ως ανεξάρτητο κράτος- Αμπχαζίας. Φυσικά δεν είναι η πρώτη φορά που ο Κύριλλος λειτουργεί ως πολιτικάντης, με εχθρότητα προς τον λαό της Γεωργίας και τα εθνικά του δίκαια, συντονιζόμενος πλήρως με τη γεωστρατηγική πολιτική του Κρεμλίνου. Παλαιότερες συναντήσεις με «προέδρους» της Αμπχαζίας υπάρχουν επίσημα αναρτημένες στο διαδίκτυο από τη Ρωσική Εκκλησία (On March 12, at the Patriarchal and Synodal residence in the Danilov Monastery in Moscow, His Holiness Patriarch of Moscow and All Russia Kirill received President of the Republic of Abkhazia A.Z. Ankvaba).


 

Τα ίδια κάνει ο Προκαθήμενος της Ρωσικής Εκκλησίας και με μια άλλη παράνομα αποσχισμένη περιοχή της Γεωργίας, τη λεγόμενη «Νότια Οσσετία». Υπάρχουν μάλιστα δημοσιεύσεις στην ιστοσελίδα του Πατριαρχείου Μόσχας τόσο από τα συγχαρητήρια που απέστειλε ο Πατριάρχης Κύριλλος στον «πρόεδρο» της παράνομης αυτής χώρας για την εκλογή του, όσο και από την επίσημη συνάντηση μαζί του στη Μόσχα (καθώς και βίντεο από σχετικές επίσημες συναντήσεις).


  
Παραθέτω λοιπόν σε ελληνική μετάφραση την ανακοίνωση του Διευθυντή του Γραφείου Δημοσίων Σχέσεων και Τύπου του Πατριαρχείου της Γεωργίας, Πρωτοπρεσβυτέρου Ανδρέα Τζαγμαΐτζε, προς τον οποίο και διά του οποίου σε όλους τους ομοδόξους αδελφούς μας της Γεωργίας εκφράζω την αλληλεγγύη και τη συμπαράστασή μου για όσα δεινά έχουν υποστεί και συνεχίζουν να υφίστανται από τους εκ βορρά ψευδαδέλφους.


«Παρ’ ότι η επίσημη ιστοσελίδα του Πατριαρχείου Μόσχας δεν δημοσιεύει την επιστολή του Πατριάρχη Μόσχας προς τον «πρόεδρο» της Αμπχαζίας, με την οποία τον συγχαίρει για την εκλογή του, διατυπώνουμε την θέση μας:

Η περιοχή και το έδαφος της Αμπχαζίας είναι μέρος της γεωργιανής επικράτειας και πρέπει να θεωρείται μόνον εντός των συνόρων της Γεωργίας. Αυτό ούτε η Ρωσική Εκκλησία αρνείται και αναγνωρίζει τη δικαιοδοσία της Εκκλησίας της Γεωργίας. Σε αυτό το πλαίσιο, οι ενέργειες της Αυτού Αγιότητας, του Πατριάρχη Κυρίλλου, είναι ακατανόητες για εμάς και θεωρούνται ως ενθαρρυντικές ενέργειες προς τους αυτονομιστές, γεγονός που παρεμποδίζει την επίτευξη ειρηνικών σχέσεων μεταξύ Γεωργιανών και Αμπχαζίων.

Ελπίζουμε ότι η Ρωσική Εκκλησία θα σεβαστεί την εδαφική ακεραιότητα της Γεωργίας και, με βάση τις χριστιανικές διδασκαλίες, θα συμβάλει στην εξομάλυνση των σχέσεων μεταξύ Γεωργίας και Ρωσίας, Γεωργιανών και Αμπχαζίων, Γεωργιανών και Οσετίνων».

https://romalewfronimati.blogspot.com/2019/09/blog-post_73.html