Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Σάββατο 14 Σεπτεμβρίου 2019

Συλλείτουργο στην εορτή της Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού, του Ολβίας Επιφανίου και του Αρκαλοχωρίου Ανδρέα.

Πανηγυρικά συλλειτούργησαν οι Αρχιερείς, Αρκαλοχωρίου Ανδρέας (Εκκλησία Κρήτης) και Ολβίας Επιφάνιος (Εκκλησία Ουκρανίας) στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό της Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού στην Ενορία Θραψανού. Τον Θείο λόγο κήρυξε στον πανηγυρικό Εσπερινό και στη Θεία Λειτουργία ο Επίσκοπος Ολβίας Επιφάνιος. Αναφέρθηκε με πατερική τεκμηρίωση στο νόημα και στο μήνυμα της μεγάλης εορτής της Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού.

Ο Αρκαλοχωρίου Ανδρέας, ευχαρίστησε τον Ολβίας Επιφάνιο και αναφέρθηκε στον Τίμιο Σταυρό ως σύμβολο αγιοπνευματικής ενότητας, αγάπης και ειρήνης, από τη χάρη και το έλεος του Κυρίου μας που καθηλώθηκε στον Τίμιο Σταυρό.
Η ειρήνη και η ενότητα της Εκκλησίας, δεν είναι δυνατόν να κλονίζεται επειδή το Οικουμενικό μας Πατριαρχείο, στο πλαίσιο άσκησης των κανονικών δικαιοδοσιών του, κατέστησε στον 21ο αιώνα αυτοκέφαλη την Εκκλησία του ανεξάρτητου κράτους της Ουκρανίας, όπως στον 19ο και 20ο αιώνα, είχε παραχωρήσει τόμους αυτοκεφαλίας στις Εκκλησίες: Ελλάδος, Σερβίας, Ρουμανίας Βουλγαρίας και Αλβανίας, ενώ το 1590 ο Οικουμενικός Πατριάρχης Ιερεμίας Β’ ανακήρυξε σε Πατριαρχείο την Ρωσική Εκκλησία, η οποία έλαβε τη 5η θέση μετά το Οικουμενικό Πατριαρχείο και τα Πρεσβυγενή Πατριαρχεία.