Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.

..

..
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2019

Εορτή της Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού – Κυριακή μετά την Ύψωσιν

 

Η Ύψωση του Τιμίου Σταυρού εορτάστηκε με λαμπρότητα στο Πέρα Χωριό, όπου ο Ενοριακός Ναός είναι αφιερωμένος στον Τίμιο Σταυρό του Κυρίου μας. Την παραμονή της εορτής Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου 2019 τελέστηκε πανηγυρικός Εσπερινός χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας κ. Γεωργίου και συγχοροστατούντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Ανδίδων κ. Χριστοφόρου.
Ο Σεβασμιώτατος στο λόγο του αναφέρθηκε στη σημασία του Σταυρού, τον οποίο η Εκκλησία μας προβάλλει ως αιώνιο σύμβολο και τόνισε ότι αντικρίζοντας τον Σταυρό ατενίζουμε το ύψος της αγάπης και την ταπείνωση του Κυρίου μας, που θυσιάστηκε για την σωτηρία των ανθρώπων.
Ο Σεβασμιώτατος ευχήθηκε στον Θεοφιλέστατο και σε όλους τους πιστούς δύναμη, υγεία και πλούσια τη Χάρη του Θεού. Τέλος, ευχαρίστησε το π. Γεώργιο Κούφαλη για την διακονία του στην ενορία, και του ευχήθηκε δύναμη και υγεία στην καινούργια του ενορία, του Προφήτη Ηλία Δαύλειας. Ενώ παρουσίασε τον νέο Εφημέριο της ενορίας του Πέρα Χωρίου, τον π. Γεώργιο Μορφακίδη, στον οποίο ευχήθηκε δύναμη και υγεία.
Μετά τον Εσπερινό ακολούθησε μουσικοχορευτική εκδήλωση στο προαύλιο του Ναού.
Το Σάββατο 14 Σεπτεμβρίου ο Σεβασμιώτατος ιερούργησε στο Παρεκκλήσιο του Τιμίου Σταυρού στην Ιερά Μονή Αγίας Τριάδος Πλαταιών. Το θείο λόγο κήρυξε ο πανοσ. αρχιμ. π. Βασίλειος Αθανασόπουλος, ο οποίος αναφέρθηκε στη δύναμη του Τιμίου Σταυρού στη ζωή των πιστών.
Το απόγευμα του Σαββάτου, παραμονή της εορτής του  Μεγαλομάρτυρος Αγίου Νικήτα, ο Σεβασμιώτατος τέλεσε τον Εσπερινό στον Ιερό Ναό του Μεγαλομάρτυρος Αγίου Νικήτα, που βρίσκεται στην Κορώνεια, με την συμμετοχή πιστών από την γύρω περιοχή.
Την Κυριακή 15 Σεπτεμβρίου στον Ιερό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Συνοικισμού Θηβών τιμήθηκε η μνήμη των θυμάτων της μικρασιατικής καταστροφής. Το πρωί τελέσθηκε Θεία Λειτουργία ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας κ. Γεωργίου και στη συνέχεια Μνημόσυνο για τα θύματα της μικρασιατικής καταστροφής. Μετά την απόλυση στον προαύλιο χώρο του Ιερού Ναού τελέστηκε επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στο μνημείο των πεσόντων Μικρασιατών.