Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Τρίτη 10 Σεπτεμβρίου 2019

Ολοκληρώθηκαν οι διήμερες λατρευτικές εκδηλώσεις της Ιεράς Πανηγύρεως της Ιεράς Μονής Γενεσίου Θεοτόκου Καθαρών Ιθάκης.

Mε κάθε εκκλησιαστική λαμπρότητα και σύμφωνα με το μοναστηριακό τυπικό πανηγύρισε κι εφέτος η Ιερά Μονή Παναγίας Καθαρών της Ιθάκης την Θεομητορική εορτή του Γενεσίου της Υπεραγίας Θεοτόκου. Προσκυνητές από όλα τα μέρη του κόσμου βρέθηκαν στην πολιούχο του νησιού, για να προσκυνήσουν, να δεηθούν και να λάβουν την χάρη και την ευλογία της θαυματουργής εικόνας της Παναγίας, της επονομαζομένης «Καθαριώτισσας».
Το μεσημέρι του Σαββάτου, 7 Σεπτεμβρίου 2019 μετέβει στο νησί της Ιθάκης ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. Θεόφιλος, συνοδευόμενος από τον Πανοσιολογιώτατο Αρχιμανδρίτη π. Νικηφόρο Ασπρογέρακα, Ηγούμενο της Ιεράς Μονής Φανερωμένης Λευκάδος, τον Πανοσιολογιώτατο Αρχιμανδρίτη π. Σπυρίδωνα Μπούρη και τον ευλαβέστατο Ιεροδιάκονο π. Βασίλειο Αρβανίτη.
Το απόγευμα της ίδιας ημέρας και ώρα 7:15 μ.μ. εψάλη ο Μέγας Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός, χοροστατούντος  του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας, με την συμμετοχή των κληρικών της νήσου καθώς και άλλων φιλοξενούμενων κληρικών από την Αρχιεπισκοπή Αθηνών και την Ιερά Μητρόπολη Μεσσηνίας. Πρίν το «Δι’ ευχών», ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας καλωσόρισε στην Παναγιοσκέπαστη νήσο Ιθάκη τον κλήρο και τον λαό ευχόμενος έτη πολλά κι ευλογημένα και στη συνέχεια ο π. Νικηφόρος Ασπρογέρακας κήρυξε όμορφα τον θείο λόγο αναφερόμενος στο πρόσωπο της Υπεραγίας Θεοτόκου. Αμέσως μετά έλαβε χώρα η Ακολουθία της Λιτής όπου κι ευλογήθηκαν οι άρτοι. Μετά το πέρας της Ακολουθίας του Πανηγυρικού Αρχιερατικού Εσπερινού παρατέθηκε μοναστηριακό γεύμα σε όλους τους προσκυνητές.
Το πρωϊνό της κυριωνύμου ημέρας τελέσθηκε στο Καθολικό της Ιεράς Μονής Πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ. Θεοφίλου, πλαισιωμένου από τους ιερείς του νησιού καθώς και τους φιλοξενούμενος κληρικούς. Tο θείο λόγο κήρυξε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας. Πριν το τέλος της Πανηγυρικής Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας ο κλήρος, ο λαός, η Φιλαρμονική της νήσου και αντιπροσωπεία του τοπικού Χορευτικού Συλλόγου «Χαρίλαος Τσιγώνιας» σχημάτισαν λιτανευτική πομπή η οποία και κατευθύνθηκε μέχρι το γραφικό καμπαναριό της Ι. Μονής, όπου και τελέσθηκε εκτενής δέηση.
Τις διήμερες εορταστικές εκδηλώσεις της Μονής τίμησαν με την παρουσία τους οι πολιτικές αρχές και τα Σώματα Ασφαλείας της Ιθάκης ενώ το ιερό αναλόγιο πλαισίωσαν οι εκ Πατρών Ιεροψάλτες κ. Βασίλειος Καυκόπουλος και κ. Σπυρίδων Κασπίρης καθώς και οι ιεροψάλτες της νήσου.
Ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. Θεόφιλος δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει τους εκπροσώπους των τοπικών πολιτικών και στρατιωτικών αρχών και συνεχάρει τόσο τον άξιο και ακούραστο Καθηγούμενο της Ιεράς Μονής Καθαρών Ιθάκης Πανοσ. Αρχιμ. π. Σεβαστιανό Μόσχο και τους συνεργάτες του για την άψογη διοργάνωση και ομαλή διεξαγωγή της Ιεράς Πανηγύρεως όσο και τα ιερά αναλόγια. Μετά το πέρας της Πανηγυρικής Θείας Λειτουργίας προσφέρθηκε μοναστηριακό κέρασμα προς όλους. Λίγο αργότερα ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας προσέφερε διάφορες ευλογίες στις κυρίες που διηκόνησαν την Ιερά Μονή κατά την διάρκεια των διήμερων εκδηλώσεων και αμέσως μετά επισκέφθηκε το εστιατόριο ῾῾Το Χάνι῾῾ όπου και ήρθε σε επικοινωνία με το προσωπικό του καταστήματος προσφέροντας στον ιδιοκτήτη κ. Κώστα Δόριζα ως ευλογία μια εικόνα των Αγίων Βασιλέων και Ισαποστόλων Κωνσταντίνου και Ελένης.