Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Κυριακή 20 Δεκεμβρίου 2015

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ.κ. Νίκολαος στο Μαρτίνο.

Στο Μαρτίνο μετέβη την Κυριακή προ των Χριστουγέννων, 20 Δεκεμβρίου ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Νικόλαος, συνοδευόμενος από τον Αρχιερατικό Επίτροπο Λαμίας Πρωτοπρ. π. Παναγιώτη Σερέτη και τον Αρχιδιάκονο του π. Ευστάθιο Κατόπη και ιερούργησε στον ιερό Ναό των Παμμεγίστων Ταξιαρχών.

Στο κήρυγμά του ο Ποιμενάρχης μας αναφέρθηκε στο μεγάλο γεγονός της Ενανθρωπήσεως του Θεού Λόγου και στη στάση των ανθρώπων απέναντι σε αυτό. Η Γέννηση του Χριστού καταξιώνεται για μας εάν τη ζήσουμε και ως προσωπική αναγέννηση μέσα στο Σώμα της Εκκλησίας, η οποία είναι ο παρατεινόμενος εις τους αιώνας Χριστός. Η Γέννηση του Θεανθρώπου και σήμερα, στην εποχή της συγχύσεως είναι η μεγάλη ελπίδα του κόσμου.   Ας μη μείνουμε λοιπόν στην εξωτερική προετοιμασία των Χριστουγέννων. Ας ευτρεπίσουμε την καρδιά μας με την αγάπη και την μετάνοια. Ας ετοιμασθούμε την ημέρα εκείνη να κοινωνήσουμε για να γίνει η καρδιά μας φάτνη μιας πνευματικής Βηθλεέμ. Διότι μακριά από την Εκκλησία, χωρίς Θεία Λειτουργία και Θεία Κοινωνία, τα Χριστούγεννα είναι χωρίς Χριστό. 
Τέλος ο Σεβασμιώτατος εξέφρασε την χαρά του που βρέθηκε κοντά στο ποίμνιο αυτής της περιοχής, συνεχάρη τον εφημέριο π. Ανδρέα Ταρλαντά για την προσπάθεια που καταβάλει υπέρ της οικοδομής του ποιμνίου του και εζήτησε από τους πιστούς να συμπαρίστανται και να στελεχώσουν τις προσπάθειες αυτές του εφημερίου τους προς Δόξαν Θεού και προαγωγή του πληρώματος της Εκκλησίας.