Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Δευτέρα 28 Δεκεμβρίου 2015

Η ΕΟΡΤΗ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΠΡΩΤΟΜΑΡΤΥΡΟΣ ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΣΤΗΝ ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΧΑΛΚΙΔΟΣ

   
 Το Σάββατο 26 Δεκεμβρίου 2015 το απόγευμα ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος μετέβη στο πανηγυρίζον Ιερό Παρεκκλήσιο του Αγίου Στεφάνου, όπου χοροστάτησε στην Ακολουθία του Μεγάλου Πανηγυρικού Εσπερινού, με την συμμετοχή πλήθους ευσεβών χριστιανών.
     Τον θείο λόγο κήρυξε ο Αρχιμ. Χρυσόστομος Καλύβας, Γραμματέας της Ι. Μητροπόλεως και Εφημέριος του Ι. Ναού Αγίου Νικολάου Χαλκίδος, αναφερθείς στα χαρακτηριστικά του Αγίου Στεφάνου, ο οποίος αποτελεί πρότυπο ζωής για τον κάθε χριστιανό.

     Ανήμερα της εορτής, προεξήρχε στη Θεία Λειτουργία και κήρυξε τον θείο λόγο ο Ιεροκήρυξ της Ι. Μητροπόλεως, Αρχιμ. Τιμόθεος Μπαϊμπάκης.
     Σημειώνεται ότι ο Ιερός Ναός του Αγίου Στεφάνου αποτελεί Παρεκκλήσιο του Μητροπολιτικού Ιερού Ναού του Αγίου Δημητρίου, οι Ιερείς και οι Ιεροψάλτες του οποίου συλλειτούργησαν με τον Σεβασμιώτατο, ενώ είναι ένας από τους ιστορικούς Ναούς της Πόλεώς μας, στον οποίο συχνά πήγαινε και ο Άγιος Νεκτάριος, όταν υπηρετούσε ως Ιεροκήρυξ Ευβοίας (1891-1893).

     Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος, ανήμερα της εορτής, Κυριακή 27 Δεκεμβρίου (μετά την Χριστού Γέννηση), μετέβη στον Ιερό Ναό των Αγίων Δώδεκα Αποστόλων Νέας Αρτάκης, όπου χοροστάτησε στον Όρθρο και προεξήρχε στη Θεία Λειτουργία.
      Στην Ενορία αυτή, διακονεί ως Προϊστάμενος ο πνευματικός υιός του Σεβασμιωτάτου Αρχιμ. Στέφανος Καραμούζης, ο οποίος είχε και την ονομαστική του εορτή και γι’ αυτό ο Σεβασμιώτατος λειτούργησε μαζί του, με την συμμετοχή και του αυταδέλφου του π. Στεφάνου, Αρχιμ. Ιωάννου Καραμούζη, Ιεροκήρυκος της Ι. Μητροπόλεως, του Αρχιμ. Φιλοθέου Θεοχάρη, Γενικού Αρχιερατικού Επιτρόπου, του Πρωτοπρεσβ. Ιωάννου Παπαβασιλείου, αφυπηρετήσαντος Εφημερίου Ν. Αρτάκης και του Πρωτοδιακ. Νεκταρίου Ευγενικού.
      Τον θείο λόγο κήρυξε προς τους πολλούς πιστούς, οι οποίοι συμμετείχαν στην Θεία Λειτουργία, ο Σεβασμιώτατος, ο οποίος αναφέρθηκε στην Απολογία του Αγίου Σταφάνου προς τους διώκτες του, όπως περιγράφεται στο βιβλίο των Πράξεων των Αποστόλων, ενώ πριν την Απόλυση αναφέρθηκε με καλούς λόγους και ευχήθηκε εόρτια προς τον πνευματικό του υιό π. Στέφανο, ο οποίος διακονεί και στην Γραμματεία της Ι. Μητροπόλεως.