Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Δευτέρα 28 Δεκεμβρίου 2015

ΜΕ ΑΓΡΥΠΝΙΑ ΥΠΕΡ ΤΩΝ ΜΟΝΑΧΙΚΩΝ ΠΡΟΣΩΠΩΝ ΓΙΟΡΤΑΣΘΗΚΑΝ ΚΙ’ ΕΦΕΤΟΣ ΤΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΣΤΗΝ ΚΟΡΙΝΘΟ ΧΟΡΟΣΤΑΤΟΥΝΤΟΣ ΤΟΥ ΣΕΒ. ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ ΜΑΣ κ. ΔΙΟΝΥΣΙΟΥ.


103 4834

Με την τέλεση Ι. Αγρυπνίας από τον Σεβ. Μητροπολίτη μας κ. Διονύσιο, στον Καθεδρικό Ι. Ναό Απ. Παύλου Κορίνθου, γιορτάστηκαν κι’ εφέτος με τον πλέον πανηγυρικό και κατανυκτικό τρόπο τα Χριστούγεννα στην πόλη της Κορίνθου.
Αναλυτικότερα, το απόγευμα της Πέμπτης 24ης Δεκεμβρίου τελέσθηκε ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός των Χριστουγέννων, χοροστατούντος του Σεβ. Ποιμενάρχου μας με την συμμετοχή όλων των Ιερέων της Κορίνθου και αρκετών από άλλες Αρχιερατικές Περιφέρειες. Στο πέρας του Εσπερινού ο Σεβ. Μητροπολίτης μας, κατά την από ετών καθιερωθείσα τάξη, χειροθέτησε εις Σταυροφόρο - Οικονόμο τον Θεολόγο Αιδ. Πρεσβ. κ. Αναστάσιο Μπενέκο, Εφημέριο Αρχαίας Νεμέας, τον οποίο και προσφώνησε καταλλήλως.

Εν συνεχεία, τελέσθηκε ο Όρθρος και η Χριστουγεννιάτικη Θ. Λειτουργία, στην οποία, παρ’ ότι περατώθηκε μετά την 1η πρωινή, άξια αναφοράς είναι η πάνδημος συμμετοχή των πιστών και ιδιαιτέρως οικογενειών με μικρά παιδιά, που κυριολεκτικά κατέκλυσαν τον Ι. Ναό, συμπροσευχήθηκαν με τον Επίσκοπό τους αυτήν την ευλογημένη νύκτα, όπως είχε προαναγγελθεί, υπέρ των μοναχικών προσώπων της πόλεως, και σχεδόν στο σύνολό τους κοινώνησαν των Αχράντων Μυστηρίων.
Το Χριστουγεννιάτικο μήνυμα του Σεβασμιωτάτου ανέγνωσε ιεροπρεπώς ο Ιεροκήρυκας της Ι. Μητροπόλεώς μας Πανοσ. Αρχιμ. κ. Άνθιμος Παπαλεξόπουλος, ενώ ο σεπτός Ποιμενάρχης μας απηύθηνε στο τέλος της Θ. Λειτουργίας τις ευχές του για χαρούμενα και ευλογημένα Χριστούγεννα γεμάτα από Χριστό «μέσα μας», όπως συνηθίζει να λέει.
Την επομένη το πρωί, Παρασκευή 25 Δεκεμβρίου και ώρα 7:00, τελέσθηκε η δεύτερη Χριστουγεννιάτικη Θεία Λειτουργία από Ιερείς του Καθεδρικού Ι. Ναού στην οποία επίσης συμμετείχε πολυπληθές Εκκλησίασμα, το οποίο προσήλθε με την δέουσα Εκκλησιαστική κατάνυξη για να κοινωνήσει των Αχράντων Μυστηρίων.

103 4947