Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Σάββατο 26 Δεκεμβρίου 2015

Νύκτα Φωτός.

«Το φως της νύχτας εκείνης, το φως κάθε Χριστουγεννιάτικης νύχτας, αποκαλύπτει την αδυναμία του σκότους να απορροφήσει την ελπίδα. Αυτή κάνει τις αναμφισβήτητες και ολοφάνερες οδύνες του καιρού μας να οδηγούν, όχι σε παραίτηση και παθητικότητα, αλλά σε δράση και μαρτυρία μιας άλλης, καλύτερης ζωής. Αυτή κάνει την καχυποψία και την ανθρωποφοβία να οδηγούν, όχι σε απομόνωση και επιθετικότητα, αλλά σε έξοδο και συνάντηση με τον  «άλλον», κοντινό ή μακρινό.
Τα προβλήματα δεν αφορούν πλέον μεμονωμένα πρόσωπα, ούτε καν μεμονωμένους λαούς. Οι λύσεις θα προκύψουν από ανθρώπους με στέρεη πνευματική ταυτότητα και οικουμενική προοπτική, αλλά και από μία κοινωνία έτοιμη να γεφυρώνει τις αντιθέσεις και να τις συνθέτει. Αυτά προσφέρει ο ζωντανός νεογέννητος Χριστός, ερχόμενος του «κατασκίου δασέος», έτοιμος να μετατρέψει τα κατασκότεινα σε ολοφώτεινα και τα αδύνατα σε δυνατά…» τόνισε, μεταξύ άλλων, στο Χριστουγεννιάτικο Μήνυμά του ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Διδυμοτείχου, Ορεστιάδος και Σουφλίου κ. Δ α μ α σ κ η ν ό ς, ο οποίος ανήμερα τα Χριστούγεννα αφού λειτούργησε στο Μητροπολιτικό Ναό Αγίων Θεοδώρων στη Νέα Ορεστιάδα ευχήθηκε στους πιστούς «κατάλυμα φιλόξενο του Θείου Βρέφους να γίνει η καρδιά μας και αστέρι φωτεινό που θα οδηγεί τους ανθρώπους στο Χριστό η ζωή μας».
Πλήθος πιστών, έχοντας σύμμαχο την καλοκαιρία έσπευσε αυτές τις μέρες να εκκλησιασθεί και να ζήσει την χαρά της εορτής μέσα στην θαλπωρή της Εκκλησίας.