Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Δευτέρα 17 Σεπτεμβρίου 2012

ΜΕ ΠΕΡΙΣΣΗ ΕΥΛΑΒΕΙΑ ΤΟ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑ ΤΗΣ ΔΕΞΙΑΣ ΧΕΙΡΟΣ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΣΤO ΚΑΖΑΚΣΤΑΝ

ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ, ΠΑΞΩΝ ΚΑΙ ΔΙΑΠΟΝΤΙΩΝ ΝΗΣΩΝ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
τηλ. 2661025862
 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

14-9-2012

Με συμμετοχή πλήθους λαού συνεχίζεται στο Καζακστάν το προσκύνημα του λειψάνου της δεξιάς χειρός του Αγίου Σπυρίδωνος, το οποίο μετέφερε, κατόπιν προσκλήσεως του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Καζακστάν κ. Αλεξάνδρου, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκτάριος.
Την Τετάρτη 12 Σεπτεμβρίου ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Νεκτάριος συμμετείχε στο πολυαρχιερατικό συλλείτουργο στον Ιερό Ναό Αναλήψεως με την ευκαιρία της εορτής του Αγίου Αλεξάνδρου, ημέρα κατά την οποία ήγε και τα ονομαστήριά του ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αλμάτι και Καζακστάν κ. Αλέξανδρος.
 
phoca_thumb_l_pas14.jpg
 Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Αλέξανδρος απένειμε στον Σεβ. Μητροπολίτη Κερκύρας κ. Νεκτάριο τον Μεγαλόσταυρο της Ιεράς Μητροπόλεως Καζακστάν, καθώς και το παράσημο στον Δήμαρχο Κέρκυρας κ. Ιωάννη Τρεπεκλή.

phoca_thumb_l_pas15.jpg
 
 
phoca_thumb_l_pas17.jpg
 
 
Την Παρασκευή 14 Σεπτεμβρίου, εορτή της Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού ο Σεβασμιώτατος τέλεσε την Θεία Λειτουργία στην Ιερά Μονή Αγίου Σεραφείμ.
 
                                                                  UNKNOWN_PARAMETER_VALUE (23).jpg

 

                                                                  UNKNOWN_PARAMETER_VALUE (20).jpg
 Το προσκύνημα συνεχίζεται. Μετά την πόλη Αλμάτι το χέρι του Αγίου θα μεταβεί στην πρωτεύουσα του Καζακστάν Αστανά, όπου θα παραμείνει μέχρι την 19η Σεπτεμβρίου. Στη συνέχεια θα ακολουθήσει μεταφορά του ιερού λειψάνου σε μικρότερες επαρχιακές πόλεις για τον αγιασμό των εκεί πιστών. 
 
Εκ του Γραφείου Τύπου