Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Δευτέρα 24 Σεπτεμβρίου 2012

Η Εορτή Της Παναγίας Της Μυρτιδιώτισσας στη Λάρισα



      Με ιεροπρέπεια, κατάνυξη και με την παρουσία πολλών πιστών Χριστιανών εορτάσθηκε η Παναγία των Μυρτιδίων στη Λάρισα, στον Τύρναβο και στην Κυπάρισσο, όπου και ο φερώνυμος Ναός Της.
     Την Κυριακή 23 Σεπτεμβρίου, το απόγευμα, τελέσθηκε μέσα σε ένα θαυμάσιο φυσικό περιβάλλον στην Κυπάρισσο ο μέγας πανηγυρικός Εσπερινός, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιγνατίου, και επί παρουσία του Υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Μαξίμου Χαρακόπουλου και των Δημάρχων Λαρισαίων και Κιλελέρ κ. Κωνσταντίνου Τζανακούλη και κ. Ρίζου Κομήτσα, αντιστοίχως.

     Τον Σεβασμιώτατο προσφώνησε δια θερμών λόγων ο Φαρμακοποιός κ. Δημήτριος Παπαστεργίου, ο οποίος τον ευχαρίστησε για την αγαθή συνεργασία τους σχετικά με την ανέγερση της θαυμάσιας Εκκλησίας του χωριού τους και την όλη πνευματική στήριξή του.
     Στο τέλος λιτανεύτηκε η Εικόνα της Παναγίας της Μυρτιδιώτισσας και από την εξέδρα του λόφου της Παναγίας, ο Σεβασμιώτατος κάλεσε τους πιστούς να τιμούν το πρόσωπο της Υπεραγίας Θεοτόκου αλλά και το λόγο του Κυρίου, ώστε να γίνουν ευωδία Χριστού και με τη ζωή τους και τα έργα τους να αρωματίζουν τον τόπο ολόκληρο.
    Το πρωΐ της Δευτέρας 24 Σεπτεμβρίου τελέσθηκε ο όρθρος και η πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στο κατάμεστο  από φιλέορτους Χριστιανούς πανηγυρίζοντα Ι.Ν. Αγίου Δημητρίου Τυρνάβου, όπου φυλάσσεται η περίπυστος ιερά Εικόνα της Παναγίας της Μυρτιδιώτισσας, ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιγνατίου, ο οποίος παρουσία του Δημάρχου Τυρνάβου κ. Νικολάου Μαλάκου και πολλών εκ των τοπικών Αρχόντων ευλόγησε τους άρτους και τις μυρτιές που προσέφεραν στην Παναγία οι κυρίες του Τυρνάβου και προχείρισε εις Πρωτοπρεσβύτερο τον Εφημέριο της Ενορίας π. Ιωάννη Καραμπίνη,  πατέρα τριών τέκνων, ενώ χειροθέτησε Αναγνώστη ένα λαμπρό παιδί της Ενορίας, τον τελειόφοιτο Ιεροσπουδαστή Ηλία Μπούφη.
    Πλούσιες λατρευτικές εκδηλώσεις έλαβαν χώρα και στον πανηγυρίζοντα Ι.Ν. Αγίων Τεσσαράκοντα Μαρτύρων Λαρίσης, όπου φυλάσσεται παλαιά θαυματουργή Εικόνα της Μυρτιδιώτισσας Θεοτόκου.