Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Τετάρτη 19 Σεπτεμβρίου 2012

Ενθρόνιση Νέας Ηγούμενης Παρθενίας Μοναχής στην Ιερά Μονή Φανερωμένης Σαλαμίνος.



 
  Μέσα σε κλίμα βαθυτάτης συγκινήσεως και ιερού ενθουσιασμού και με την συμμετοχή πολλών εκατοντάδων πιστών τελέσθηκε την Δευτέρα 17 Σεπτεμβρίου 2012 το απόγευμα η ενθρόνιση της νεοεκλεγείσης Ηγουμένης της ιστορικής Ιεράς Μονής Φανερωμένης Σαλαμίνος, Παρθενίας μοναχής. Στην ιερά ακολουθία χοροστάτησε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Ελευσίνος κ. Δωρόθεος, ως εκπρόσωπος του οικείου Ιεράρχου Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Μεγάρων και Σαλαμίνος κ. Βαρθολομαίου και ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιγνάτιος, παρουσία πολλών πατέρων, Ηγουμένων, Ηγουμενισσών, μοναχών, μοναζουσών καθώς και των τοπικών Αρχόντων του νησιού και της ευρύτερης περιοχής, συμπαρισταμένων και των υψηλόβαθμων αξιωματικών του Ναυστάθμου Σαλαμίνος, του Ναυτικού και του Λιμενικού σώματος.


Η νέα Καθηγουμένη, Οσιώτατη μοναχή Παρθενία, που διακρίνεται για την ενάρετη μοναχική ζωή και πολιτεία της, ευχαρίστησε μέσα από την καρδιά της τους Σεβασμιωτάτους Αγίους Αρχιερείς και όλους τους πιστούς χριστιανούς, άνδρες και γυναίκες που με ευλάβεια πολλή προσέρχονται στο μοναστήρι τους και γίνονται αρωγοί, ο καθένας με τον δικό του τρόπο στο δύσκολο έργο της Ιεράς αυτής μάνδρας, που προσπαθεί μέσα σε χαλεπούς καιρούς και κάτω από δύσκολες πολλές φορές συνθήκες να δίδει μαρτυρία Χριστού και να ενισχύει τον κάθε άνθρωπο που προσέρχεται σ’ αυτήν με σκοπό να αντλήσει δύναμη πνευματική, αναψυχή αληθινή και θάρρος ιδιαίτερο για τον καθημερινό αγώνα της επιβίωσης, ενώ έκανε ιδιαίτερη μνεία στα πρόσωπα των αγίων Γεροντισσών της και προκατόχων της αειμνήστων μητέρων Χριστονύμφης και Αγνής, των οποίων τις ευχές ιδιαίτερα επικαλέσθηκε και εξεζήτησε.
Ευχήθηκε δε σε όλους τους παρευρισκομένους να έχουν όλοι στην ζωή τους την χάρη, την προστασία,  δραστικώτατες τις πρεσβείες αλλά και την ευλογία της Παναγίας, της Φανερωμένης.