Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Σάββατο 29 Σεπτεμβρίου 2012

Τα χαριτόβρυτα λείψανα του Αγίου Λουκά Επισκόπου Συμφερουπόλεως του και ιατρού στην Πάτμο.


Μέσα σε ιδιαίτερο κλίμα κατάνυξης και συγκίνησης η Πατριαρχική Εξαρχία της Πάτμου είχε την ευλογία και την τιμή να φιλοξενήσει για 6 ημέρες (21-26 Σεπτεμβρίου) τα χαριτόβρυτα λείψανα του Αγίου Λουκά Επισκόπου Συμφερουπόλεως του και ιατρού, τα οποία εκόμισε στην ιερά νήσο μας ο πανοσιολογιότατος Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Σαγματά Αρχιμ. κ. Νεκτάριος. Τα ιερά λείψανα τέθηκαν σε προσκύνηση σε όλες τις ενορίες της Πάτμου προς ευλογία και αγιασμό των ευλαβών ενοριτών αυτών.
Μετέβησαν επίσης και στα ακριτικά νησιά της Εξαρχίας μας, Λειψοί Αρκιοί και Αγαθονήσι προς πνευματική ενίσχυση των πιστών ακρίτων της πατρίδος μας .
Τα ιερά λείψανα τα υποδέχθηκε το απόγευμα της 21ης Σεπτεμβρίου στο λιμάνι της Πάτμου ο Καθηγούμενος και Πατριαρχικός Έξαρχος Πάτμου Αρχιμ. κ. Αντίπας, πλαισιούμενος από τον ιερό κλήρο και τον ευσεβή λαό της νήσου και εν συνεχεία μετέβησαν, εν πομπή, στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Αγίου Φωκά, όπου και εψάλη πανηγυρικός εσπερινός, ενώ το πρωί της κυριωνύμου ημέρας ετελέσθη πανηγυρική Θ. Λειτουργία χοροστατούντος του Πανοσιολογιοτάτου Καθηγουμένου της Ιεράς Μονής Σαγματά Αρχιμ. κ. Νεκτάριου.
Την Κυριακή 23 Σεπτεμβρίου τα ιαματικά λείψανα του Αγ. Λουκά τέθηκαν προς προσκύνηση στην Γυναικεία Ιερά Μονή Ευαγγελισμού,
όπου και ετελέσθη Αρχιερατική Θ. Λειτουργία ιερουργούντος του Μητροπολίτου Βερατίου κ. Ιγνατίου εκ της Εκκλησίας της Αλβανίας.
Το πρωί της 25ης Σεπτεμβρίου μεταφέρθησαν στην Πατμιάδα Εκκλησιαστική Σχολή, όπου ο Καθηγούμενος Σαγματά κ. Νεκτάριος, ετέλεσε τον Αγιασμό για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς.
Κατά το διήμερο 25-26 Σεπτεμβρίου τα χαριτόβρυτα άγια λείψανα μεταφέρθησαν στο πανηγυρίζον Ιερό Σπήλαιο της Αποκαλύψεως, όπου και εορτάστηκε με ξεχωριστή λαμπρότητα η Μετάστασις του Αγ. ενδόξου Αποστόλου και Ευαγγελιστού Ιωάννου του Θεολόγου.
Στο διαστημα των 6 αυτών ημερών σε όλες τις θρησκευτικές και λατρευτικές εκδηλώσεις που έλαβαν χώρα προς τιμή του Αγ. Λουκά του ιατρού, η προσέλευση των πιστών της νήσου ήταν εντυπωσιακή, αλλά και η ευλάβεια η συγκίνηση και πνευματική ωφέλεια του ποιμνίου της Πατριαρχικής Εξαρχίας και των προσκυνητών αυτής ήταν διάχυτη και εμφανής.