Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Κυριακή 30 Σεπτεμβρίου 2012

Τα Εγκαίνια του Ιερού Παρεκκλησίου Ζωοδόχου Πηγής στα Λάβαρα.

DSC03949

Τα Εγκαίνια του Ιερού Παρεκκλησίου Ζωοδόχου Πηγής στα Λάβαρα, τέλεσε το Σάββατο 29 Σεπτεμβρίου ε.ε., ο Σεβ. Μητροπολίτης Διδυμοτείχου, Ορεστιάδος και Σουφλίου κ. Δ α μ α σ κ η  ν ό ς, με την παρουσία πολυπληθούς εκκλησιάσματος, που προσήλθε από τα Λάβαρα και από τα γύρω χωριά.
Το εσπέρας της προηγουμένης μετά την υποδοχή των ιερών λειψάνων, ετελέσθησαν ο Αρχιερατικός Εσπερινός, Αρτοκλασία και στη συνέχεια τα θυρανοίξια του ανακαινισθέντος παλαιοτέρου Ναϊδρίου.Τις ιερές ακολουθίες παρακολούθησαν ο Δήμαρχος Σουφλίου Ευ. Πουλιλιός, ο εκπρόσωπος της 50ης Ταξιαρχίας και άλλοι εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοικήσεως και των τοπικών φορέων.

Στο ειδυλλιακό χώρο όπου είναι κτισμένο σήμερα το Ναΐδριο η παράδοση λέει ότι υπήρχε παλαιό μοναστήρι στα υπολείματα του οποίου κτίστηκε το αρχικό παρεκκλήσιο στη δεκαετία του 20 και το νεότερο στη δεκαετία του 60.